SERKA'dan 32'nci Olağan Genel Toplantısı!

SERKA'dan 32'nci Olağan Genel Toplantısı!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 32. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Vali Eyüp Tepe, Başkanlığı'nda yaptı.

SERKA'dan 32'nci Olağan Genel Toplantısı!


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 32. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Vali Eyüp Tepe, Başkanlığı’nda yaptı. 


SERKA Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda Kars Valisi Eyüp Tepe, Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Ağrı, Ardahan, Iğdır Valileri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.


Kars Valisi Eyüp Tepe, Kalkınama Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yayınlar konusunda SERKA’nın Türkiye’nin en iyi kalkınma ajansı olduğunu ifade ettiğini kaydetti. Tepe, SERKA’nın bununla yetinmeyeceğini 26 kalkınma ajansı içerisinde ilk 15’e girmek için çok çalışması gerektiğini söyledi.


Vali Eyüp Tepe; “Biliyorsunuz kalkınma ajanslarımız bölgelerimiz açısından çok önemli bir görev ifa etmek üzere yakın zamanda teşkil edildi. Teşkil edildikten sonra da özellikle SERKA, bölgemize bir heyecan, bir canlılık getirdiği konusunda her halde hepimiz hem fikiriz. Geçtiğimiz günlerde Kalkınma Bakanımız ilimizi ziyaret ettiğinde de bu konuyla alakalı açıklamaları oldu. Kalkınma ajansımıza güzel iltifatları oldu. Özellikle yayınlar konusunda Türkiye’de en iyi kalkınma ajansının SERKA olduğu ifadesini Sayın bakandan bizzat hep beraber duyduk. Doğrusu gururlandık biz tabi ki diğer kalkınma ajanslarını çok bilmediğimiz için biz hep kendi kalkınma ajansımızı hep değerlendiriyoruz. Ve bazen zaman zaman da demek ki haksızlık ediyormuşuz. Şu manada haksızlık ediyormuşuz. Gönlümüzden geçen, aklımızdan geçen kalkınma ajansı Serhat Kalkınma Ajansı’mız işte şöyle yapsa, böyle yapsa, daha fazla aktivite, daha fazla faaliyet, daha fazla yardım, daha fazla yatırım, daha fazla proje diye sürekli kalkınma ajansımızı daha aktif olma konusunda beklentilerimizi ifade ediyoruz. Ya da çıtamız oldukça yüksekmiş. Fakat sayın bakanımız tabi ki yıllarca 26 tane kalkınma ajansının tamamını bizden daha iyi bildiği için yüreğimize su serpti. Kalkınma ajansımız ile alakalı durumumuzun iyi olduğuna ve özellikle yayınlar konusunda kendi görüşünü ifade etti. 26 kalkınma ajansı içerisinde yayın anlamında en iyi kalkınma ajansının SERKA olduğunu ifade ettiler” dedi.


Yani bizim bununla yetinmemiz mümkün değil diyen Tepe; “Biz bölge olarak zaten Türkiye’nin geri kalan 25 bölgesinden kıyasen yanlışım varsa düzeltin sondan 2’nci kalkınma ajansıyız. Kalkınma bölgesiyiz. Dolayısıyla bizim güzel duygu ve ifadelerden tabi ki muhakkak şevklenmemiz gerekir. Ancak bununla yetinmemiz mümkün değil. Bizim şu andaki statümüz belli. 25’nciyiz. Biz ilk 15’e girmedikçe kalkınma ajansımızın daha çok çalışması gerektiği konusunda hemfikirizdir diyebilirim. İnşallah ilk 15’e çıktığımız zaman bölge anlamında, ajan anlamında değil. Kalkınma bölgesi anlamında ilk 15’e çıktımız anda bölgemizin hep kalıtsal olduğunu düşündüğümüz ve değerlendirdiğimizde pek çok sorunun aşıldığını çalışınca olabileceğini görmüş olacağız. İlk 15’e girdiğimiz anda bölgedeki önemli sorunların başında gelen göç probleminin bence aşıldığını göreceğiz. Yine istihkam konusu, ekonomik kalkınma konusu, turizm, kültür, sanayi, hizmet sektörü gibi sektörlerin tamamı gelişmiş olduğunu ve dolayısıyla yeniden serhat illerimizin Anadolu’muzun parlayan bir yıldızı olduğunu görme imkanını inşallah bulmuş olacağız” diye konuştu.


Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devem etti. Toplantıda SERKA’nın gündeminde yer alan konular masaya yatırıldı.

12.20130926135705..gif13.20130926135714..gif14.20130926135724..gif

Önceki ve Sonraki Haberler