SERKA’dan Kurumlara ve STK’lara Teknik Destek

SERKA’dan Kurumlara ve STK’lara Teknik Destek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bölgesel kalkınma açısından önemli olan fakat kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle yerel aktörlerin yaşadığı hazırlık ve uygulama aşamasındaki sorunları gidermek amacıyla teknik destek vereceğini duyurdu.

 

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı’nın teklif çağrısına çıktığı Teknik Destek Programı’na yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları başvuruda bulunabilecek. 2012 yılı içerisinde ikişer aylık dönemler halinde 4 teklif çağrısı yapacağını açıklayan SERKA, programın önceliklerini şöyle belirledi: “Yerel yönetimlerin planlama çalışmalarında ve bölge plan ve programlarının uygulama süreçlerinde karşılaştıkları teknik sorunların giderilmesi yönünde kapasite arttırıcı etki sağlanması; bölgenin sosyal kalkınması ve ekonomik büyümesinde, tanıtımında olumlu etkisi olacak çalışmaların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi; uygun başvuru sahiplerinin proje geliştirme, proje yazma ve proje yönetme kapasitelerini ve araştırma ve geliştirme becerilerini arttırması; kamu kurum/kuruluşları ve STK’ların güncel ulusal mevzuatla ilgili eğitim ve danışmanlık taleplerinin karşılanması.”
 
SON BAŞVURU TARİHİ 29 HAZİRAN 2012
Ajans tarafından yapılan açıklamada, programın son başvuru tarihinin 29 Haziran 2012 olduğu belirtilerek, şöyle denildi: “2012 yılı Teknik Destek Programlarına yönelik olarak sunulacak başvurular Ajans resmi internet sitesi üzerinden sisteme kayıt olarak yapılmalıdır. Başvuru sahiplerinin teknik destek başvurularını, ilk olarak Ajansʼın resmi web sitesi (www.serka.org.tr) üzerinden Teknik Destek Talep Formunu ve eklerini doldurarak yapmaları gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin gerekli tüm belgeleri internet üzerinden bilgi sistemine yüklemeleri zorunludur. Sistem, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu üretecek olup, bu kod başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacaktır. Başka yollarla (örneğin faks ya da elektronik posta ile) gönderilen ya da başka adreslere teslim edilen başvurular reddedilecektir. Dokümanların elektronik olarak hazırlanmasının ardından belgelerin çıktısı alınıp ıslak imzalı olarak son başvuru tarihinden önce Ajansa veya başvuru sahibinin bulunduğu ildeki Yatırım Destek Ofisi’ne sunulması gerekmektedir.” Başvuru sahipleri, süreçle ilgili her türlü yardım için Ajansa başvuruda bulunabilir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler