SERKA’nın ekonomik ve sosyal kalkınma destekleri devam ediyor

SERKA’nın ekonomik ve sosyal kalkınma destekleri devam ediyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2010-2018 yılları arasında gerçekleştirdiği destek programları kapsamında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lere sağladığı desteklere 2019 yılında da devam edecek.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

SERKA 33 Milyon TL toplam bütçe tahsis edilen 2 adet mali destek programına ilişkin 2018 yılı proje teklif çağrısını 28 Aralık 2018 tarihi itibariyle kamuoyuna duyurdu.

Bugün Kars Havadis Gazetesinde de yayınlanarak ilan edilen destek programı kapsamında, TRA2 Bölgesi’nde faaliyette bulunan KOBİ’ler ve yeni girişimcilere yönelik olarak tasarlanan, 8 Milyon TL bütçeli Turizm Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta turizm sektörünün destekleneceği belirtildi.

Programın amacının ise kış, doğa ve kültür turizmi sektöründe yeni yatırımların teşvik edilmesi ve mevcut turizm işletmelerinin rekabet güçlerinin arttırılması olarak belirlendi ve söz konusu program çerçevesinde proje başına azami 600 binTL ve toplam proje bütçesinin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacağı ifade edildi.

SERKA tarafından 2019 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler ile 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik olarak 25 Milyon TL bütçeli Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-04 uygulanacak.

Programın amacı ise “Kadın ve gençlerin sosyal imkânlara erişimlerinin sağlanması, beşeri sermayelerinin geliştirilmesi, yaşam kalitelerinin artırılması ve bölge kış, doğa ve kültür turizmi altyapısının geliştirilerek katma değerin yükseltilmesi yoluyla bölgedeki sosyal ve ekonomik refahın artırılması olacak. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler ile 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerinin başvuruda bulunabileceği program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, azami 1 milyon 250 bin TL’yi ve toplam proje bütçesinin yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacak.

Söz konusu programlardan bölge aktörlerin en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak ve programlara ilişkin farkındalık ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak 2019 yılı Ocak ayı boyunca 4 il merkezi ve ilçelerinde bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantılarda programların detayları anlatılacak ve Ajans’a sunulacak projelerin hazırlanmasına yönelik teknik bilgi verilecek. Tüm programlar için son başvuru tarihi 8 Mart 2019 tarihi olduğu belirtildi ve programların amaç, öncelik, başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgi ile bilgilendirme ve eğitim toplantıları takvimine www.serka.gov.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler