SERKARDAD, Sarıkamış’ta Şehit Olan 90 Bin Mehmetçik İçin Yürüyecek

SERKARDAD, Sarıkamış’ta Şehit Olan 90 Bin Mehmetçik İçin Yürüyecek

Ereğli Serhat Karslılar ve Dadaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği bu yılki Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü için Sarıkamış’a gidecek.

Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker, tüm Türkiye'de düzenlenen etkinliklerle anılacak. Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Ali Sofu Şehitliğinde başlayan anma yürüyüşü Yukarı Sarıkamış Şehitliğine sona erecek. Yaklaşık 15 kilometre yürüyecek olan binlerce kişi atalarını anacak.

Ereğli Serhat Karslılar ve Dadaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği bu yılki Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü için Sarıkamış’a gidecek. Konu hakkında açıklama yapan Ereğli Serhat Karslılar ve Dadaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Anıl YAVER, Sarıkamış destanının, Türkiye tarihine altın harflerle yazılmış, kışın dehşet verici soğuğuna rağmen korkmadan ölüme gitmiş kahramanların destanı olduğunu "Şehitlerimizin bizlere öğüdü vatanımıza sahip çıkmamızdır. Bağımsız olamazsak izzetlerini kaybeden milyonlardan oluruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kalkınmamız, gelişmemiz ve onurlu bir millet olmamız bütün şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir. İnanıyorum ki şehitlerimizin bu vatan için taşıdıkları inancı bizler de taşıyoruz" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMAMIŞTIR"

Ereğli Serhat Karslılar ve Dadaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Anıl YAVER, "Milletimiz şehitlerimizi unutmamıştır, unutmayacaktır. Onlar nasıl gözlerini kırpmadan canlarını verdilerse, bizler de gözümüzü kırpmadan bu vatan için canımızı veririz. Şehitlikten başka büyük bir onur yoktur. Çanakkale'de, Allahuekber dağlarında Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuzda vatanını korumak, yüceltmek, inancını rahatça yaşamak isteyen dedelerimiz canlarını Allah yolunda feda ettiler. Biz de onların torunlarıyız. Bayrağımız, vatanımız, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkacağız. Vatan, hürriyet ve bağımsızlık söz konusu olduğunda bir ve beraber olacağız. Onlara layık olmaya çalışacağız. Dedelerimiz şehit olmasalardı biz burada olamazdık, yaşayamazdık. Yüce yaradan bizleri vatansız ve bayraksız bırakmasın. Onurlu bir hayat yaşamak için bu ülkeye sahip çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler