Sertifika Töreni Düzenlendi!

Sertifika Töreni Düzenlendi!

AKYAKA İLÇESİNDE SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI BENİM PROJESİ SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Akyaka İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde İlçede gerçekleştirilen toplantıya Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ömer Balun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, TAR-GEL projesi kapsamında çalışan teknik personeli ve sertifika alacak çobanlar katıldı.

Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, "Tarımsal ve Hayvansal konularda en iyi şekilde hizmet etmek için uğraşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Sürü Yöneticisi Projesinin ilçemizde önemli bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çobanların büyük sürülerin gözetim ve idaresinde önemli bir görevi olup özveri isteyen bir işleri vardır. Sürü yönetici kursları ile alınan eğitimlerle 10 kişinin hak kazandığı sertifikaların dağıtımını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz İnşallah ileriki yıllarda daha fazla çoban arkadaşımız başvurur ve daha fazla sertifika dağıtmış oluruz." dedi.

Programda konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Dr. Adem Arancı: “Bakanlığımızın düzenlediği Sürü Yöneticisi Projesi ile İlimizde sertifikalı çoban çalıştıran işletmelere şartları sağlaması halinde desteklemeden faydalanacaklarını belirtti. Bununla ilgili olarak Hayvancılık Destelemesi Tebliği yayınlandığını, Tebliğde 300 baş anaç koyuna sahip yetiştiricilerin Sürü Yönetimi Sertifikasına sahip kişilerin 5 aylık sigortalarını yatırmaları şartıyla istihdam etmeleri sonucu 5.000 TL destek almaya hak kazanacaklardır.” dedi.

Arancı, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı ve Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı Tebliğleri yayınlanmıştır. Bu programlar ile doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasının sağlanacaktır” diye konuştu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ömer Balun ise yaptığı konuşmada, "TKDK olarak IPARD kapsamında 17.04.2015 tarihi itibariyle On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunuyoruz. Çıkmış olduğumuz bu çağrıda süt üreten tarımsal işletmelere KDV muafiyetli %50 ile %65 arasında destek vereceğiz. Bu alanda yapılacak yatırımlarda yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık ve görünürlük kalemlerini destekleyeceğiz. Ayrıca süt ve süt ürünleri işleme, et ve et ürünleri işleme, meyve/sebze işleme ve su ürünleri işleme kapsamında yapılacak makine-ekipman alımlarına da %50 oranında destek verilecektir. TKDK destekleri kırsal kalkınma için çok önemli bir rol oynuyor. Bizler Kars’ın bu kırsal kalkınma hamlesinden azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz." dedi.

Program sertifika dağıtım töreni ile sonlandırıldı.

sertifika-toreni-duzenlendi!-(1).jpgsertifika-toreni-duzenlendi!-(3).jpgsertifika-toreni-duzenlendi!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber