Sertifika Umutları Hayal Mi Oldu?

Sertifika Umutları Hayal Mi Oldu?

Kars'ta yaklaşık 5 ay önce açılan Işılay Tekstil Atölyesi bilinmeyen bir nedenden dolayı kapanınca çalışan kadın işçiler mağdur oldu.

Sertifika Umutları Hayal Mi Oldu?

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars’ta yaklaşık 5 ay önce açılan Işılay Tekstil Atölyesi bilinmeyen bir nedenden dolayı kapanınca çalışan kadın işçiler mağdur oldu.

İŞKUR aracılığıyla yaklaşık 5 aydır uygulamalı iş başı eğitim programı kapsamında yaklaşık 100 kadın işçiler, atölyenin bilinmeyen bir nedenden kapanmasından ötürü mağduriyetlerini İŞKUR’a anlattılar. Düzenlenen program kapsamında alacakları sertifikalarla bir meslek sahibi olmayı planlayan işçiler, “Bizim suçumuz günahımız ne? Kaç aydır çalışıyoruz, sertifikamız için tüm zorluklara katlandık. Bize yardımcı olun.” şeklinde dertlerini dile getirdiler.

Kursiyer işçi kadınlar mağdur olduklarını dile getirerek, “Atölye sahibi, bizden boş kağıda adımızı, soyadımızı ve imzamızı aldı. Sonra da kimseye haber vermeden Kars’tan kaçtı. Şuan fabrika mühürlü, içeride özel eşyalarımız var ve onları da alamadık. Bizim işe ihtiyacımız olduğu için buradayız. Sertifikalarımızı ve son ay yatmayan maaşımızı almak için İŞKUR Müdürlüğüne geldik.” dediler.

Yaklaşık 70 kadın işçi İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut’a dertlerini anlatmak için sabahın erken saatlerini İŞKUR İl Müdürlüğü önüne geldiler. İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, içlerinden kendi seçtiği bir sözcü heyet ile görüştü. Bulut, görüşme sonunda mağduriyetlerinin giderilmesi açısından gerekli çalışmalar yapılacağını belirtti.

Öte yandan Kars Belediyesine ait olan bir alanda kiracı olarak işletilen atölyeyi, Kars Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından borcundan dolayı mühürlendiği öğrenildi.

sertifika-umutlari-hayal-mi-oldu.jpg

sertifika-umutlari-hayal-mi-oldu1.jpg

sertifika-umutlari-hayal-mi-oldu2.jpg

sertifika-umutlari-hayal-mi-oldu3.jpg

sertifika-umutlari-hayal-mi-oldu4.jpg

sertifika-umutlari-hayal-mi-oldu5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler