Sertifikalı kaşar peyniri ustası oldular

Sertifikalı kaşar peyniri ustası oldular

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde “Peynirle Kültürel Yansımalar” projesi kapsamında kaşar peyniri üretiminin eğitimini alan farklı ülkelerden 32 yabancı öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Yabancı öğrenciler, sertifikalı kaşar peyniri ustası oldu

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde “Peynirle Kültürel Yansımalar” projesi kapsamında kaşar peyniri üretiminin eğitimini alan farklı ülkelerden 32 yabancı öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Sarıkamış Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan habere göre;  Kaymakamlık ve Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Peynirle Kültürel Yansımalar” projesi kapsamında İtalya, Polonya, Almanya ve Türkiye’den katılan gençler, aldıkları bir haftalık eğitimle Kars kaşar peynirinin üretimini öğrendi. Kars’ta kaşar üretimi yapan bir fabrikada, kaşar peynirinin nasıl yapıldığının eğitimini alarak peynir üreten öğrenciler için Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Burada konuşan Kaymakam Muhammed Gürbüz, Proje kapsamında farklı ülkelerden ve Türkiye’den katılan öğrencileri Kars bölgesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kaymakamlık olarak bu tür sosyal içerikli ve gençlere yönelik projeler çok önem verdiklerini vurgulayan Kaymakam Muhammed Gürbüz, şunları kaydetti: “Amacımız ilçemizin bölgemizin ve ülkemizin tarihini, kültürünü ve doğasını tanıtmak, farklı ülkelerin gençlerinin kaynaşmasını kültür alış verişini sağlamak. Bu anlamda gençlik değişimi projesi kapsamında projemizi destekleyen Türkiye Ulusal Ajansına, Sarıkamış Belediyesine ve öğrencilerimize kaşar üretimi eğitiminde katkı sağlayan Kars’taki kaşar fabrikası yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Farklı alanlarda yeni projeler yapmaya devam edeceğiz.” Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, son zamanlarda ilçenin ve bölgenin tanıtımı yönelik bu tür projelerin yoğunluk kazandığını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti. Almanya’dan katılan Andrea Freund, proje sayesinde çok iyi dostluklar kurulduğunu, Türk insanının misafirperverliği gibi Kars kaşarı ve şiş kebabında mükemmel olduğunu söyledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler