Şeytan Kalesine Sabotaj

Şeytan Kalesine Sabotaj

Çıldır Şeytan Kalesine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce sabotaj yapıldı.

Yıldırımtepe mahallesi sınırları içerisinde bulunan şeytan kalesine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce zarar verildi.

Şeytan kalesi yolunda halkın dinlenmesi ve eşsiz manzarayı izlemesi için konulan banklar kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kırıldı.

Banklara ve lambalara verilen zararı fark eden mahalle sakinleri bunları yapan şahısların bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Kaleyi gezmek için giden Yıldırımtepe mahallesi sakinlerinden Ahmet Aktemur gördüğü manzara karşısında şok olduğunu ifade ederek “ Şeytan Kalesi ilçemiz, mahallemiz ve tarihimiz için önemli bir yapıttır. Kaleye ulaşım rahat sağlanması ve eşsiz manzaranın seyri için kamu kurumları çalışarak çeşitli projelerle hayatı geçiriyor. Lakin bazı kanı bozuklar bu hizmetlerden faydalanmak yerine yapılanlara zarar veriyor. bunu yapan kişi veya kişilerle ilgili neler söyleyeceğimi bilemiyorum. Onları Allah a havale ediyorum” dedi.

YAZIKTIR, AYIPTIR !!!

Yıldırımtepe Mahallesi Muhtarı Varidet Aktemur “ Mahalle sakinlerimizin bu sabotajı görmelerinin ardından beni arayarak haber verdiler ve olay yerine geldim. Kim olduklarını henüz bilmediğimiz bazı kişi yada kişiler bu tahribat gerçekleştirmiş. Biz mahallemizin sorunlarını giderirken kültürel varlıklarımızın da halk tarafından korunmasını temenni ediyoruz. Gelin görün ki bazı kendini bilmez şahıslar bu tür zarar vererek, bilinçsizce davranmaktadır. Ümit ediyorum ki güvenlik güçleri bunu yapan şahısları bir an önce yakalayıp gerekli cezayı verecektir. Ayıptır, yazık, günahtır bu tür davranışlar” dedi

YAPMAYIN, BİRAZ VİCDAN

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu “ İlçemizde turizm alanlarının gelişmesi için bir çok çalışma yürütüyoruz. Geçen ay Şeytan kalenin ulaşımının rahatlıkla sağlanması için yol yapım çalışmalarını tamamladık. Seyir yerleri oluşturarak banklar yerleştirdik. Şeytan Kalenin ışıklandırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Lakin bir kaç kendini bilmez kişi yada kişilerin verdiği zararlar yüzünden bir çok projemiz tahrip olmaktadır. İnsanları biraz vicdanlı davranmaya davet ediyorum. Umarın bunu yapan kişiler yaptıkları hatanın farkındadır ve bir daha böyle işlere kalkışmazlar. Kolluk kuvvetleri bunları yapanlar için gerekli çalışmayı başlatacaklardır. Fakat en önemli olan insanların kendi vicdanları dır. Bunu yapanları toplum hiçbir zaman affetmeyecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler