Sezai Temelli: Yerelde iktidara geleceğiz

Sezai Temelli: Yerelde iktidara geleceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kars’ta partililerle bir araya gelerek “Kars'ı yeniden eski günlerine kavuşturmak için yerelde iktidara geleceğiz.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve Van Milletvekili Murat Sarısaç ile birlikte havayoluyla Kars’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kimsenin yarına umutla bakamadığını, herkesin kaygı ile baktığını ileri süren Temelli, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bir geleceği kalmadı. Bir kriz içinde hep birlikte boğuluyoruz. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Kars hayvancılık demek, tarım demek. Bugün Kars denilince akla tarımsal ürünler gelmiyor. Akla yoksulluk, işsizlik ve göç geliyor. Çünkü burada iktisaden yaşamı sürdürmek, yarını var etmek artık mümkün değil. Çünkü bu iktidarın tarım politikası bu. Bu iktidarın tarım politikası, ithal tarım ürünü getirerek buradaki çiftçiyi yerinden yurdundan etmektir. Onlar göç etsin ki batıdaki o büyük sanayilerde, o büyük işletmelerde ucuz iş gücü olsun. İşte asgari ücret, açlık sınırı bin 600 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 500 lira. İşte asgari ücret bin 600 lira açlık sınırı bin 900 lira.  Yani asgari ücretiniz varsa açsınız. Evde iki kişi asgari ücretle çalışıyorsanız yoksulluk sınırının yarısına bile ulaşamıyorsunuz. Bu köleliktir, sefalettir. Bu köle emeği batıda günde ortalama 5 can veriyor. Bu ülkede işçi cinayetleri 22 bini geçti.” dedi.

“Kars'ı yeniden eski günlerine kavuşturmak için yerelde iktidara geleceğiz.” ifadesini kullanan Temelli, “Bu yoksulluktan Kars'a da büyük pay düşüyor. Et Balık Kurumu'nu kapatıyor, satıyor. Burayı verimli görmediği için, buraya bir hastane bile yapmıyor. Ya Erzurum'a gideceksiniz ya yolda öleceksiniz. Şimdi Türkiye’nin batısında hiçbir hastanın gidemeyeceği mesafelere şehir hastaneleri yapıyor. Ama Kars'a bir devlet hastanesi bile yapmıyor. Çünkü Kars'ı gözden çıkarmış. O gözden çıkarmışsa biz bu Kars'ı yeniden eski günlerine kavuşturmak için yerelde iktidara geleceğiz. Kars'ı yok eden bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız.” diye konuştu.

Kars’ta alt yapının olmadığını, rant belediyeciliğinin var olduğunu söyleyen Temelli, “Kars'ta kime sorsanız herkes aynı şeyden şikayet ediyor. O zaman çözüm yakın. Çözüm 3 buçuk ay sonra sandıkta. Sandığa gideceğiz ve bu zulme son vereceğiz. Bizler HDP olarak tüm hazırlıklarımızı en titiz şekilde hayata geçireceğiz. Seçimler bizim için, mücadelemiz için önemli uğraklardır. Nedir bizim mücadelemiz barıştır, demokrasidir. herkes için bu mücadeleyi veriyoruz. Şimdi de 7 gün 24 saat çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sandık görevlilerini, okul sorumlularını belirleyeceğiz. Bir oyumuzun bile ziyan olmasını engelleyeceğiz. Aynı zamanda barış ve demokrasi mücadelemiz için örgütlenme çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Hem belediyelerimizi hem geleceğimizi kazanacağız.” şeklinde konuştu.

sezai-temelli-yerelde-iktidara-gelecegiz-(1).jpgsezai-temelli-yerelde-iktidara-gelecegiz-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler