Sezon Açıldı!

Sezon Açıldı!

Kars’ta uzun ve ağır geçen kış mevsiminin ardından karların erimesi ve havaların ısınmasıyla düğün ve nişan törenleri kırlardaki yerini aldı.

Yaklaşık 8 ay boyunca kar ve kışın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu süre içinde yapılan düğün, nişan ve diğer etkinlikler kapalı mekanlarda icra ediliyordu. Çok kısa süren yaz mevsimini dört gözle bekleyen vatandaşlar kapalı mekanlardan çıkıp etkinliklerini açık alanda yapmayı arzuluyordu. Son iki gündür havaların ısınması ve güneşin yüzünü göstermesiyle kır düğünlerine de start verilmiş oldu.

Arpaçay ilçesinde esnaflık yapan Mutlu Boy ile Büyük Çatma Köyü’nden Gülen Özbek’in nişan töreni kırda yapıldı. Bu yılın ilk kır eğlencesi olan nişan töreni renkli görüntülere sahne oldu. 8 aydır kara basan ayaklar bu defa kırlarda hareket etti. Sabah erken saatte başlayan nişan törenine katılanlar gün boyu yemyeşi çimenler üzerinde oynayarak 8 aylık kış yorgunluğunu üzerlerinden atmanın sevincini yaşadılar. Bir yandan bahar diğer yandan da gençlerin mutluluk sevincini tadan aileler bolca halay çekip tek oyun oynayarak adeta kurtlarını döktüler.

Arpaçay’ın kümbet köyünden ilçede esnaflık yapan damat babası Ramazan Boy, “Uzun süredir kır düğünlerine habret kaldık. 8 aydır kış geçiriyoruz. Allah’a şükürler olsun ki havalar güzelleşti. Böyle kırlarda nişan yapmak daha eğlenceli ve heyecanlı oluyor. 8 aydır kış nedeniyle kapalı mekanlarda insanlar bunalmıştı. Böyle yeşil alanda ve güneşli havada nişan ve düğün yapmak daha zevkli ve ve eğlenceli oluyor.” dedi.

Büyük çatma köyünden gelin babası Vehbi Özbek de, “8-9 ay karın altında kalıyoruz. Ancak böyle bir fırsat yakaladık. Nişanımızı kırda yapmak istedik. Düğünümüzü de nasip olursa Ağustos ayının sonunda yapmayı düşünüyoruz. Yeşile hasrettik. Biliyorsunuz burası Kars bölgesi. Her zaman kar altında yaşıyoruz. Ancak böyle bir fırsat yakalayabildik ve bunu bu şekilde değerlendirdik.” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler