Sezonun Son Toplantısı Kars’ta Yapıldı

Sezonun Son Toplantısı Kars’ta Yapıldı

Kars’ta Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılında 23 bölgede “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı” yapıyor. Kars’ta yapılan bu toplantı kapsamında suyun hayatımız için önemi masaya yatırıldı.

23 bölgede düzenlenen toplantının 13’ncü ve sezonun son toplantısı Kars ve Iğdır Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl ve İlçe Belediyelerinden, İl Özel İdarelerinden, İçişleri Bakanlığı ile THSK Merkez Teşkilatı üst düzey yöneticileri ve uzmanlarının katılımıyla Kars’ta gerçekleştirildi.

Kars Vali Yardımcısı Ali Karakaya,  Iğdır Vali Yardımcısı Muhlis Arslan, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, Kars İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Erdinç Dolu, Iğdır İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı M. Nuri Turan ile Kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları ve temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter yaptı.

Suyun hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirten Başkan İlter, halkın kaliteli ve güvenilir içme ve kullanma suyuna erişiminde sadece bir kurumun yeterli olmayacağını, bu konunun çok paydaşı olduğunu, bizimde sorumlu kurumları bir araya getirerek sorunların tartışılmasına zemin oluşturduğumuzu, bu nedenle 2015 yılında 16 bölgede yapılan bölgesel toplantıların geleneksel hale getirdiğimizi, 2016 yılında 23 bölgede toplantıların planlandığını, onüçüncü toplantıyı Kars İlinde gerçekleştirdiğimizi, 2015 yılında yapılan toplantılar sonucu hazırlanan raporların kitap haline getirilerek ilgili bakanlıklar ile paylaşılarak sorunların dile getirildiğini ve olumlu sonuçlarının alınmaya başlandığını belirterek toplantının bölge için yararlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Kars Vali Yardımcısı Ali Karakaya ise toplantının Kars ilinde yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, bölgenin içme ve kullanma suyu sorunlarının ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ele alınıp tartışılacağı toplantının bölgemize ve katılımcı illere hayırlı neticeler getireceğini temenni ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Daire Başkanlığımız Su Güvenliği ve Kaplıcalar Biriminden Uzm. Bio. Şenol Yılmaz “İçme-Kullanma Suyu İzleme Çalışmaları” başlıklı sunumunu yaptı. Sunum sonrasında katılımcılar su güvenliği ile ilgili illerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Yürütülen hizmetlerle ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Kapanış konuşmasını Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcılığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter’in yaptığı söz konusu toplantı halk sağlığının korunması açısından önem arz eden, mahalli idareler ve yerel yönetimlerce sunulan hizmetler arasında önemli bir hizmet olan içme kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi için işbirliğinin gelişmesi gerektiğini belirterek katılımcılara toplantıya ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

“Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı” hakkında;

Su vazgeçilmez yaşam kaynağıdır. Sağlıklı bir yaşam için güvenli su tüketimi gereklidir. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde tüketime verilmesi yerel idarelerin en önemli sorumluluklarındandır. Sağlık Bakanlığı, halk sağlığının korunması amacıyla içme- kullanma suyu kalitesini tüm yerlerim yerlerinde izlemektedir. Sağlıklı ve güvenli su temini aynı zamanda çok disiplinli birçok alanda işbirliğini gerektirmektedir. Bu konuda mahalli düzeyde halk sağlığı müdürlüklerimiz yerel idarelerle işbirliği içinde çalışmalarını yürütmekte, Bakanlığımız da su konusunda sorumluluğu bulunan Bakanlıklar başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmakta pek çok proje ve eylem planına destek vermektedir. İşbirliğinin pek çok sorunun çözümüne yönelik katkı sağlayacağı inancıyla 2015 yılında yerel idarelerle 16 bölgede düzenlemiş olduğu toplantılarla bir araya gelmiş, içme-kullanma suyu çalışmalarının konunun taraflarıyla karşılıklı olarak ele alarak tartışmış ve değerlendirmiştir. Yapılan karşılıklı istişarelerin yürütülmekte olan çalışmalara her açıdan olumlu katkı sağladığı ve su kalitesinin iyileştirilmesine ivme kazandırdığı gözlenmiştir.

sezonun-son-toplantisi-kars’ta-yapildi-(1).jpgsezonun-son-toplantisi-kars’ta-yapildi-(2).jpgsezonun-son-toplantisi-kars’ta-yapildi-(5).jpgsezonun-son-toplantisi-kars’ta-yapildi-(4).jpgsezonun-son-toplantisi-kars’ta-yapildi-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler