SGK’dan İlkokul Öğrencilerine Seminer

SGK’dan İlkokul Öğrencilerine Seminer

Kağızman Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, kamuoyunda sosyal güvenlik bilgi ve bilincinin arttırılması ile kayıtlı istihdamın teşviki amacıyla öğrencilere yönelik seminer düzenledi.

Programda 3. Sınıf  öğrencilere sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına dönük temel bilgiler ile kayıt dışılık konularını öğrencilerin de katılımıyla interaktif olarak öğrencilerinde anlayabileceği bir dille örnekler vererek bilgilendirildi.

Kağızman Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Durali Canbağ yaptığı konuşmada

“Geleceğimizin teminatı olan çocukların bilinçlendirilmesi demek hem bu günümüzün hem de yarınlarımızın aydınlanması demek olduğunu ifade ederek, ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesinin kayıt dışı istihdam olduğunu, kayıt dışı istihdamın şahıslar açısından, ülkemiz açısından, toplum açısından meydana getirdiği tahribatı, neden sosyal güvenlik kapsamına girilmesi gerektiğini, sosyal güvenlik kapsamında olunmadığında nelerle karşılaşılabileceğini, sosyal güvenlik kapsamında olanların ne gibi hakları olduğu, kimlerin hangi kapsamda sigortalı olabileceklerini ifade ettikten sonra, burada anlatılanlardan öğrendiklerini ailelerine ve çevrelerine aktararak toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlayabilecekleri öğrencilere açık bir dille anlatıldı”.

Programın sonunda ise , Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Durali Canbağ tarafından Mustafa Yalçın ilköğretim okulu öğrencilerinden Nisa Nur Yüce ve Yunus Emre Dalkılıç’a, Halime-Arslan Yıldız ilköğretim okulu öğrencilerinden Etka Dolgun ve Yıldız Reyyan Karaağaç’a, Mevlana ilköğretim okulu öğrencilerinden Dilan Doğan ve  Eren Yıldırım’a fahri “Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi” verildi.

Okul yetkilileri ve öğretmenleri ise; sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşta topluma anlatılmasının önemine vurgu yaparak, verilmiş olan bu eğitim için  sosyal güvenlik camiasına teşekkür ettiklerini belirtmelerinin ardından program son buldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler