Sıcaktan Bunalan Gençler Soğuk Kaplıca Çermiğinde Serinlediler

Sıcaktan Bunalan Gençler Soğuk Kaplıca Çermiğinde Serinlediler

Ardahan’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kent merkezinde yaşayan vatandaşlar da serinlemek amacıyla çeşitli yollara başvuruyorlar.

Ramazan ayında sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ardahan’da sıcaklardan bunalan vatandaşlar, Ardahan’a 3 kilometre mesafede olan Sugöze soğuk kaplıca çermiğinde serinlemeye çalışıyorlar.
Serinlemeye gelen vatandaşlardan Samet Müke, havalar çok sıcak olduğu için biraz olsun serinlemek için kaplıca çermiğine geldiklerini söyledi.
Müke, "Havalar çok sıcak ve bunaltıcı, Ardahan gibi bir yerde deniz yok ve deniz olmadığı içinde bizde soğuk kaplıca çermiğinde serinlemeye çalışıyoruz." dedi.
Sıcaklardan sağlık sorunları olan insanların daha fazla etkilendiğini belirten uzmanlar ise yaşlı, tansiyon, kalp hastası, şeker gibi hastalıkları olan kişilerin mecbur kalmadıkça güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını öneriyor. Ayrıca sıcaklardan çocukların daha çabuk etkilendiğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda çocukların sıvı alımlarının arttırılmasını öneriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler