Sıcaktan etkilenen hayvanları akarsuda serinletiyorlar

Sıcaktan etkilenen hayvanları akarsuda serinletiyorlar

Kars'ta bazı besiciler sıcaktan etkilenen büyükbaş hayvanlarını akarsuya sokarak serinletiyor.

Kentin Arpaçay ilçesine bağlı Küçük Çatma köyünde etkili olan ve zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının gündüz 30-35 dereceye yükselmesiyle bazı vatandaşlar köydeki ot ve arpa biçme gibi işleri havanın daha serin olduğu akşam ya da gece saatlerinde yapmayı tercih ediyor.

Sıcak havadan etkilenen büyükbaş hayvanlar da besiciler ve çobanlar tarafından KarsÇayı'na getirilerek serin sulara bırakılıyor.

Besicilerin, suya giren büyükbaş hayvanlarını yıkarken ve yüzerken eğlenmeleri renkli görüntüler oluşturuyor.

Besicilerden İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının artması nedeniyle hayvanların bunaldığını, hayvanları serinletmek için suda yıkadıklarını söyledi.

Aydın, "Sıcak havada insanlar nasıl serinlemek istiyorsa danalar da serinlemek istiyor. Biz de günde iki-üç defa hayvanları suya getirip sudan geçiririz. Hayvanları suda tertemiz yıkayıp serinlettikten sonra bırakıyoruz. Bir sonraki gün yine sıcak olursa tekrar suya getirip serinletiyoruz. Sonuçta onlara ne kadar iyi bakarsan o kadar iyi olur." dedi. 

Köylülerden Serkan Güneş de şöyle konuştu:

"Arkadaşlarla toplanıp kendi hayvanlarımızı Kars Çayı'na getirip serinletiyoruz, fırçalıyoruz. Bu sene havalar bayağı sıcak geçti, hayvanlar da bundan etkilendi. Günde bir saat hayvanları burada serinletiyoruz. Hayvanlar yıkanınca sineklerden de kurtuluyor. Geçim kaynağımız hayvanlar ve onlara iyi bakıyoruz."

Sarıkamış ilçesinde de bazı besiciler hayvanlarını sularda yıkayarak serinletmeye çalıştı.

sicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(1).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(2).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(3).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(4).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(5).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(6).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(7).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(8).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(9).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(10).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(11).jpgsicaktan-etkilenen-hayvanlari-akarsuda-serinletiyorlar-(12).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler