Sigara kaçakçılarının yöntemi tutmadı

Sigara kaçakçılarının yöntemi tutmadı

Sigara kaçakçılarının Kars’a kaçak sigara sokmak için uygulamadığı yeni yöntem jandarma ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Ekipler 300 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde kaçakçılık yaptığı tespit edilen 1 şüpheli şahsa yönelik Digor İlçesi Sorguçkavak Köyü Mevkii yol kontrol ve arama noktasında operasyon düzenlendi. Operasyonda şahsın kullandığı araçta yapılan arama neticesinde motor ve stepne kısmına gizlenmiş vaziyette 300 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi.

Şüpheli şahsa 27 No’lu ÖTV genel tebliği kapsamında 4.200 TL idari para cezası, 2918 Karayolları Trafik Kanunu gereğince 1.002 TL idari trafik para cezası kesilirken ayrıca araç ise 15 gün süre ile trafikten men edildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler