Sigarayı Bırakan Öğrencisine Sınavda Yüz Puan Verdi

Sigarayı Bırakan Öğrencisine Sınavda Yüz Puan Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye genelinde sigaraya karşı başlattığı kampanya her geçen gün biraz daha büyürken, Erdoğan’ın çağrısına destek verenlerin sayısında da artış sağlanıyor.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik, sigara içen öğrencisine ‘sigarayı bırak sana vize, sözlü notundan 100 vereceğim’ diyerek 6 yıldır sigara içen Halk Müziği 3’ncü sınıf öğrencisi Alim Aslan’a sigarayı bıraktırdı. Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik, sigarayı bırakan öğrencisi Alim Aslan ile bir de mini konser verdi.

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde dünya gelen ve lise yıllarında sigaraya başlayan Alim Aslan (23) çocukluğundan beri Halk Müziği tutkusunu üniversiteye taşıdı. Yanık sesiyle söylediği türkülerine tek engel ise müptelası olduğu sigaraydı. Bağlama çalan ve bir birinden güzel türküler söyleyen Alim Aslan KAÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik’in de dikkatini çekti. Derslerinde de çok başarılı olan Alim Aslan’a sürekli sigarayı bırakmasını tavsiye eden Çelik, son olarak Aslan’a ‘sigarayı bırak, sınavda sana 100 vereceğim’ dedi. Hocasının sözünü dinleyen Alim Aslan, daha sonra zorlanmasına rağmen sigarayı bıraktı.

“GÜNDE İKİ PAKET SİGARA İÇİYORDU”

Günde yaklaşık iki paket sigara içtiğini ifade eden Alim Aslan, sigaranın çok sevdiği halk müziği söylemesine de engel olduğunu söyledi.

Aslan, “Bana baktı, arkadaşlara baktı, ‘size sigara içmeyin demedim mi?’ dedi arkadaşlara, onlar sigaraları attılar. Benimde içtiğimi bildiği için benim de yüzüme bakıp, ‘sen neden içmiyorsun?’ dediğinde ‘ben bıraktım’ dedim kendisine, inanayım mı? Dedi. Bende evet hocam inanın bıraktım dedim. Tamam, o zaman dedi bıraktınsa, benim dersimden 100 aldın, geçtin dedi. Tabi bende bir mutluluk başladı. İçer miyim? Kritik dersten 100 almışım. A düşecek. O gün bugündür içmiyorum. İçmemeye gayret gösteriyorum” dedi.

“SİGARAYI BIRAKTIRDI, SÖZ VERDİĞİ VİZE VE SÖZLÜ NOTUNDAN YÜZ VERDİ”

Sigaranın zararlarını zaman zaman öğrencilerine anlattığını ve sigarayı bırakmaları yönünde nasihatlerde bulunduğunu belirten KAÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik, “Çok başarılı öğrencimiz olan Alim kardeşimiz, sigara içtiğine birkaç defa şahit oldum. Bir gün bahçede yine arkadaşlarıyla birlikte sigara içerken, yanıma çağırdım. Dedim yine içiyor musun? Hocam bıraktım dedi. Ne zaman bıraktın dedim. Dün bıraktım dedi. Peki, o zaman dedim. Eğer sigara içmeyeceksen sana vize notundan, sözlü notundan 100 vereceğim. Ama sigara içmeye devam edersen buradan birlikte emekli oluruz. Asla geçemezsin diye de şaka varı tehdit ettim. Dolayısıyla öğrenci başarılıysa zaten dersini geçer, geçirmek zorundayız. Ama bir hocası gibi, bir büyüğü gibi sigaranın zararlarını anlatıp, sigarayı içmemesi konusunda nasıl bir katkıda bulunurum diye böyle bir yola gittim ve o gün bugündür içmiyor Alim, çok da başarılı bir öğrencimiz, sigara konusunda Cumhurbaşkanımızdan sonra yol kat etmeye çalış sakta umarım onun sigarayı bıraktırdığı sayı kadar bizde o sayıya yetişmeye çalışırız” şeklinde konuştu.

Öte yandan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın da sigara konusunda hassasiyeti olduğunu ve üniversite olarak öğrencilere yardımcı olduklarını kaydetti.

Öğrencisi Alim Aslan’ın sigarayı bıraktığını öğrenen hocası Aşkın Çelik, öğrencisine her türlü desteği vereceği sözünü de verdi. Çelik, daha sonra öğrencisi Alim Aslan ile birlikte bir de mini konser verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı sigarayı bırakma kampanyasına bir destek de Kars’tan gelmiş oldu.

sigarayi-birakan-ogrencisine-sinavda-yuz-puan-verdi-(1).jpgsigarayi-birakan-ogrencisine-sinavda-yuz-puan-verdi-(2).jpgsigarayi-birakan-ogrencisine-sinavda-yuz-puan-verdi-(3).jpgsigarayi-birakan-ogrencisine-sinavda-yuz-puan-verdi-(4).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler