Siirt'te hain saldırı: 2 şehit

Siirt'te hain saldırı: 2 şehit

Siirt'in Eruh İlçesi'nde PKK'lı teröristler jandarma karakoluna saldırdı. açılan ilk ateşte, 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

 

. Pervari İlçesi'nde de teröristler Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na saldırdı, 4 vatandaş yaralandı. Çatışmalarda 2 terörist ölü ele geçirildi.

 

PKK'lı teröristler bugün saat 20.00 sıralarında Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerinde eş zamanlı olarak iki ayrı saldırı düzenlendi. İlk saldırıda Eruh İlçesi'ndeki Bilgili Jandarma Karakolu hedef alındı. Teröristler, karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Karakolda bulunan askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada, astsubay İlker Atan ile er Recep Garlı, şehit oldu. Çatışmada erler, Esat Avcı, Hakan Çoban, Eyüp Şaşmaz, Abdulkadir İnce ise yaralandı. Yaralı erler Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilerek ilk müdahaleleri yapıldı. Yararılar daha sonra ambulanslarla Siirt Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavilerine burada devam edildi. Yaralı askerlerden Esat Avcı'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 

Eruh'a Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlele komandolar indirildi. Karadan da askerlerin gönderildiği bölgede çatışmanın sürdüğü belirtildi. Teröristlerin gecenin karınlığından yararlanarak ormanlık alanlara doğru kaçtıkları güvenlik güçlerinin takibinin sürdüğü belirtildi. Teröristlerin kaçtığı bölgenin Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındığı bildirildi.

 

PERVARİ'DE JANDARMA VE POLİS HEDEF ALINDI, 4 SİVİL YARALANDI

 

PKK'lı teröristler saat 20.00 sıralarında Siirt'in Pervari İlçesi'nde de değişik noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ateşte 4 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.Teröristler İlçe Çevre ve Orman Müdürlüğü binasını da hedef aldı. Atılan roketatar nedeniyle binada yangın çıktı. Alevleri söndürmek için itfaiyenin yanı sıra vatandaşlarda seferber oldu.

 

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 

 

Pervari'de çatışma sürerken, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle ilçeye takviye komandolar indirildi. Kobra tipi helikopterler teröristlerin saldırdığı Telkabavi Mevkii'ni yoğun ateş altına alındı. PKK'lıların bulunduğu alanların Kobralar tarafından bombalandığı belirtildi. Pervari'de kaçmaya çalışan PKK'lılarla zaman zaman sıcak temas sağlandığı ve çatışma yaşandığı bildirildi. Çatışmalarda 2 terörist de ölü ele geçirildi.

yes.20110819095021..jpg

 

 

 

mynet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler