Şimşek: 'Ben anne babası Türkçe bilmeyen...'

Şimşek: 'Ben anne babası Türkçe bilmeyen...'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’nin vatandaşları arasında ayrım yapmadığını belirterek, 'Ben anne babası Türkçe bilmeyen, Kürt kökenli Türk vatandaşıyım. Ama ben bugün Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanıyım. Geldiğim yer belli' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hilton Otel’de düzenlenen 6. İstanbul Finans Zirvesi’ne katıldı. Zirveye Bakan Şimşek’in yanı sıra Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve birçok üst düzey yönetici katıldı. Burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin demokratik deneyimi olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Türkiye vatandaşları arasında zerre kadar ayrım yapmayan bir ülkedir.

Bakın ben bir Türk vatandaşıyım ama Kürt kökenliyim. Anne babası tek kelime okuma yazma bilmeyen, Türkçe bilmeyen bir aile düşünün. Ama ben bugün Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanıyım. Geldiğim yer belli. Benim burada bugün bu hizmeti bu güzel ülkemize, milletimize yapıyor olabilmem aslında Türkiye’nin Irak’tan Suriye’den ne kadar farklı olduğunu, aynı potada asla düşünülmemesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

“Terörle halk arasında çok net bir ayrım söz konusu” diyen Bakan Şimşek, “Son dönemde milletimizi sokağa kışkırtma çabaları var. Bu bir tuzaktır. Bizim bu dönemde 78 milyon olarak birliğimizi beraberliğimizi güçlü bir şekilde devam ettirmemiz, sorunlarımızı daha çok demokrasi daha çok temel hak ve özgürlük ekseninde çözmemiz ama dağdaki eşkıyaya da sıfır tolerans göstererek mücadele etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler