Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı

Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı

Geçtiğimiz yıl merkezi sınavlarda gösterdiği başarılarla belli bir ivme yakalayan ilçemizin bu yıl da yürütülen çalışmalarla daha ileri seviyelere taşınmasının hedeflendiği kurslarda, liselerimizde toplam 46, ortaokullarımızda ise 327 öğrencimiz faydalanı

Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı

Kars’ın Arpaçay ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçe genelinde toplam 9 ortaokulda eğitim öğretim gören 8. sınıf öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden TEOG Sınavına hazırlık kursu ve yine ilçe merkezinde bulunan Arpaçay Anadolu Lisesi ve Arpaçay Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim gören 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine de Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Edebiyat, Dil ve Anlatım, Coğrafya derslerinden LGS sınavlarına hazırlık kursları açıldı. Geçtiğimiz yıl merkezi sınavlarda gösterdiği başarılarla belli bir ivme yakalayan ilçemizin bu yıl da yürütülen çalışmalarla daha ileri seviyelere taşınmasının hedeflendiği kurslarda, liselerimizde toplam 46, ortaokullarımızda ise 327 öğrencimiz faydalanıyor.

Yürütülen kurs çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem; çocuklarımızın daha iyi ve kaliteli eğitim almaları yönünde ilçemizde tüm imkanların seferber edildiğini ve köy ile merkezdeki okullarda kursların açıldığını belirterek, öğretmenlerimizin de özverili ve gayretli çalışmaları ile verilen kurslar sayesinde dershaneye gidemeyen, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimiz için fırsat eşitliği yaratıldığını ifade etti. Ayrıca gerek duyulması halinde bu öğrencilere bedelsiz olarak her türlü sınav kitabını temin edeceklerini belirterek bu konuda da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek talepleri beklediklerini söyledi ve emeği geçenleri gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler