Sincan’da Dayanışma Gecesi

Sincan’da Dayanışma Gecesi

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu ile birlikte faaliyetlerini sürdüren Sincan Kars Ardahan Iğdır Derneği Federasyonun destekleriyle “Dayanışma Gecesi” düzenledi.

Onur konuğu olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katılımıyla düzenlenen geceye Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey,  AK Parti 24. Dönem Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel,  Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Emniyet Müdürü Oğuzhan Yücel, Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Müdürü Faik Ece, Keçiören Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslan Argun, MHP Sincan ilçe Başkanı Altuğ Barış Doğan, AK Parti Kars İl Meclis Başkanı Necati Dallı, AK Parti Kars İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Emin Haliloğlu, KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Federasyon Kurucu Başkanı Yavuz Eğer, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Federasyonla birlikte faaliyetlerini sürdüren Dernek Başkanları ve Kars Ardahan Iğdırlılar katıldı.

Çok yoğun bir katılımla gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını Sincan Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Hümmet Geleri yaptı.  Geleri konuşmasına bu gecede kendilerini yalnız bırakmayan protokole ve hemşehrilerimize teşekkür ederek başladı ve “Yaşam koşulları nedeniyle doğduğumuz topraklardan ayrılıp, doyduğumuz topraklarda hayatımızı idame ettirmeye çalışsak da örfümüzden,  adetlerimizden, birlik ve beraberliğimizden, birbirimizi kollayıp gözetmekten vazgeçemeyiz. Bu nedenle Sivil Toplum Kuruluşları ve kurulan hemşehri derneklerinin önemi yadsınamayacak kadar büyüktür. Ankara’da bölgemizin sesini duyurmak için büyük bir özveriyle çalışmalarına şahit olduğumuz Federasyon Genel Başkanımız Sayın Erdoğan Yıldırım’a, Federasyonumuz çatısı altında birlikte çalışmaktan onur duyduğum yönetim kurulu üyelerimize, dernek başkanlarımıza ve bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, birlik ve beraberliğin devam etmesi için böyle gecelerin önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devan etti: “Sivil Toplum Örgütleri toplumun vazgeçilmez öğeleri, örgütlü yapının önemi her zaman vurgulanmalı ve bizde elimizden geldiği kadar vurgulamaya çalışıyoruz.”

Yıldırım konuşmasında UDH Bakanımız himayesinde geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ne de değinerek, “Sayın Bakanımız sizin himayenizde Ankara’da çok ciddi bir organizasyon yaptık. Ben buradan bölge Milletvekillerimize, Vali ve Belediye Başkanlarımıza katkı sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldırım,  bu geceyi düzenleyen Sincan Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Hümmet Geleri’ye, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, kültürümüzün geleneğinde misafirleri karşılarken de uğurlarken de “hoş geldiniz” dendiğini, bu geleneği sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, “Hoş geldiniz diye yolcu ettiğiniz her kişinin yüzünün güldüğünü göreceksiniz. Bir ve beraber olmak çok önemli. Bu gecede birçok dostlarımız ve hemşehrilerimizle birlikteyiz. Bu geceyi düzenleyen ve bizleri bir araya getiren dernek başkanımıza ve federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gecenin son konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen UDH Bakanı Ahmet Arslan, böyle müstesna gecelere hemşehrileriyle bir arada olmak için programı el verdiğince katıldığını belirterek, “Kars Ardahan Iğdır her zaman birlikte kol kola bir il gibi davranıyor. Başka hiçbir üç ili bir araya getiremezsiniz. Kars Ardahan Iğdır Anadolu coğrafyasında bin yıldır kardeş olarak yaşamıştır. Bu anlamda hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz” dedi. Konuşmasında hayata geçirdikleri projelerin en başında yer alan BTK Demir yolunun Kars için önemine değinen Bakanımız bölge için gerçekleştirecekleri projeleri de aktardı. Her üç ilde yeni barajlar ve yeni sulama kanalları yaptıklarını belirten Arslan,  böylelikle hayvancılığı da daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti ve “Kars Ardahan Iğdır da hastanelerin sorunlarını sıfıra çekmeye çalışıyoruz. Hastalarımızı gerekirse ambulansa ya da uçak ambulansa daha teşekküllü hastanelere gönderiyoruz. Bir şey daha yapıyoruz. Kars’ta 500 yataklı şehir hastanesi ile ilgili süreçleri başlattık. Her üç ilimizde turizm anlamında da çok değerimiz var. İnşallah en kısa zamanda onları da gün yüzüne çıkaracağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.

Sincan Kars Ardahan Iğdır Derneği’nin düzenlediği “Dayanışma Gecesi”nde Aşık Mustafa Aydın, Paşa Susanoğlu, Mustafa Karakaş, Behram Aktemur sazları ve sözleriyle geceye renk kattılar. Gecede sahne alan THM sanatçısı Selma Geçer ve Kadir Akyıldız’ın türküleri eşliğinde konuklarımız halay çektiler.

sincan’da-dayanisma-gecesi-(1).jpgsincan’da-dayanisma-gecesi-(3).jpgsincan’da-dayanisma-gecesi-(4).jpgsincan’da-dayanisma-gecesi-(2).jpgsincan’da-dayanisma-gecesi-(5).jpgsincan’da-dayanisma-gecesi-(6).jpgsincan’da-dayanisma-gecesi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler