Sınır Kapılarının Önemi

Sınır Kapılarının Önemi

“SINIR KAPILARININ ÖNEMİ VE ARDAHAN'A KATKILARI” ARÜ'DE MERCEK ALTINA ALINDI

Sınır Kapılarının Önemi

“SINIR KAPILARININ ÖNEMİ VE ARDAHAN’A KATKILARI” ARÜ’DE MERCEK ALTINA ALINDI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğiyle düzenlenen, “Sınır Kapılarının Önemi ve Ardahan’a Katkıları” konferansının ikincisi Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.

Sınır kapıları ve ticareti alanında uzman kişiler tarafından Çıldır MYO Konferans Salonu’nda 23 Ekim 2014 Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren başlayan konferansa Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Çıldır MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Aşçı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Müdürü Ömür Gebeş, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Yavşan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

ARDAHAN’DA İŞADAMLARINA BÜYÜK FIRSATLAR

İki sınır kapısı bulunan Ardahan ilinin gelişmesi açısından sınır kapılarının öneminin masaya yatırıldığı konferansta Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır’a yatırım yapmak isteyen işadamlarına büyük imkânlar verileceğini, böylece ilçenin ekonomik ve sosyal alanda gelişmesine katkı sağlanacağını ifade etti.

 “OFİS VE İŞYERİ KİRALARI MAKUL OLMALI”

Ankara Kurumsal Danışmanlık firması yatırım uzmanı Turgay Turan ise, Ardahan’a çeşitli ekonomik ölçeklerdeki yatırımların nasıl geleceği ve bölgeye çekileceği hakkında değerlendirmeler yaparak, “Buraya gelmesi muhtemel yatırımcılara kolaylık sağlayacak nitelikte çalışmalar yapılmalıdır. Örneğin yatırımcının açacağı ofis ve işyeri kiralarının makul fiyatlarda olması sağlanmalıdır. Öte yandan bu bölgede yaşayan ve ticaret yapmak isteyen kişiler tüketiciye daha çok ve sürekli ulaşmalıdır.” dedi. Ayrıca Turgay Turan, Ardahan’ın kalkınma sürecinde kaynaklar, mevcut yatırımlar ve beklentiler hakkında bilgi verdi.

Programın ardından Aktaş Sınır Kapısı’nda çeşitli incelemelerde bulunuldu. Sınır kapısının son durumu hakkında GTİ Genel Müdürü Ömür Gebeş tarafından bilgilendirme yapıldı.

SÜRGÜNÜN 70. YILINDA AHİMED’DEN REKTÖR KORKMAZ’A ZİYARET

Ayrıca, Ahıskalı Öğrenciler, Mezunlar ve Mensuplar Derneği (AHİMED) ve Ardahan Ahıskalılar Derneği (AHDER) üyeleri Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret etti.

24.10.2014 Cuma günü saat 14.30’da rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarete AHİMED Genel Sekreteri Rüstem Alioğlu, AHDER Başkanı Olgun Sarıkamış, AHİMED gönüllüsü Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Ayyıldız ile dernek üyeleri katıldı. Ziyarette Rüstem Alioğlu, AHİMED olarak Türkiye’nin birçok ilinde eğitimlerine devam eden Ahıskalı öğrencilere destek olduklarını bildirdi. Ayrıca Alioğlu, mezun durumdaki Ahıskalı gençlerle sürekli irtibat halinde olduklarını ve onlara yaşamlarının her aşamasında destek olduklarını dile getirdi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ahıska sürgününün 70. yılı olması sebebiyle gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve Ardahan Üniversitesi olarak Ahıska ve Ahıskalı öğrencilerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Ziyaret sırasında derneğin çıkartmış olduğu yayınları da inceleyen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, önümüzdeki süreçte Ahıska ve Ahıskalı öğrencilerle ilgili yapılması planlanan tüm faaliyetlere katkı sunacaklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda AHİMED Genel Sekreteri Rüstem Alioğlu tarafından Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a plaket ve Ahıskalıları anlatan kitap çalışması takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler