Sıra cinsiyetlerinde!

Sıra cinsiyetlerinde!

Karslılar heykel tartışmasından bıktı - Gazeteci Kortağ: Meleklerin cinsiyeti tartışılıyor

Karslılar heykel tartışmasından bıktı

Gazeteci Kortağ: Meleklerin cinsiyeti tartışılıyor
 
Kars’ta yayınlanan Çağdaş Kars Haber Gazetesi sahibi Gümüşpala Kortağ, Başbakan Erdoğan’ın “ucube” diyerek kaldırılacağını söylediği heykel tartışmalarını, “meleklerin cinsiyetini” tartışmaya benzetti. Kortağ, Kars’ta sorunların dağ gibi biriktiğini ifade ederek, “Kars’ın çığ gibi sorunu var. İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk sorunları var. Ama kimse bu sorunları görmüyor, bir sanat eseriyle kafayı bozmuşlar.” dedi.
 
Erzurum’da para ve yatırım konuşan Başbakan Erdoğan’ın Kars’a eli boş geldiğini, vaat bekleyen Karslılar’ın hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Kortağ, “Sayın Başbakan bir laf ederek beklentileri unutturmuş, sorunların irdelenmemesini sağlamıştır. Çığ gibi büyüyen sorunlar çözüm beklerken, toplum bir sanat eserine kilitlenmiş. Kalsa ne olur yıkılsa ne olur? Bu anıt yıkılırsa, Kars’ın sorunları çözülecek mi?” diye sordu.
 
Heykel tartışmasını, Fatih’in İstanbul’u fethi sırasında, papazların “meleklerin cinsiyetini” tartışmalarına benzeten Gümüşpala Kortağ, şunları söyledi:
“Fatih İstanbul’u fethediyor. İstanbul düşmek üzere. İstanbul elden gidiyor, Bizans tarihe gömülüyor, ama papazlar kilisede melekler erkek mi, dişi mi diye tartışıyor. Aynı süreç bugün Kars için yaşanıyor. Kars’ın çözümlenmemiş ve çözüm bekleyen, insanların beklentisi olan sorunları var. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü kağıt üzerinde kurulu, ama faaliyette değil. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi kapsamında kurulması gereken Lojistik Köy Kars’a kurulmuyor. Her şeyimiz özelleşmiş, sırada devletin tek bacası tüten yatırımı olan Şeker Fabrikası var, o da gitti gidecek. Sınır kapalı. Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Yoksulluk ve işsizlik çığ gibi büyüyor. Bunlar tartışılmıyor, bunlar konuşulmuyor. Kars, yoksulluğun ve işsizliğin kurbanı oluyor. Hayvancılık can çekişiyor. Bunlar Kars için gerçekten hayati sorunlar. Ama nedense bu hayati sorunlar konuşulmuyor. Varsa ucube, yoksa heykel. Heykel dediğin ne, iki beton. Yıkılsa ne olur, yıkılmasa ne olur. Varlığının kime ne zararı var? Ya da yıkılması hangi sorunumuzu çözecek? Sınır açılacak mı? Karayolları 18. Bölge Müdürlüğümüz kağıt üzerinde kalmayıp, faaliyete geçecek mi? Özelleştirilen ve yok olan fabrikalarımız yeniden kazanılacak mı? Hayvancılığımız kurtulacak mı? İşsizlik ve yoksulluk sorunu çözülecek mi? Esnafımız iş yapacak mı? Eğer bu sorunlarımız çözülecekse, yemin ederim o heykeli ben kendi elimle kıracağım. Artık, meleklerin cinsiyeti örneği heykel değil, Kars’ın hayati sorunları konuşulsun.”
(BA-BA-S) KARS (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler