Şırnak'ta Askeri Helikopter Düştü! 13 Şehidimiz Var

Şırnak'ta Askeri Helikopter Düştü! 13 Şehidimiz Var

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında 13 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğradığı bildirildi.

Açıklamada, “Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi. 

Düşen helikopterdeki personellerin isimleri belirlendi

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve 3 dakika sonra düşen helikopterin içerisinde bulunduğu askeri personellerin isimleri belirlendi.

Helikopterde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın bulunduğu öğrenildi. 

Şırnak Valiliği açıkladı! Helikopterin düşüş nedeni belli oldu

Şırnak Valiliği, Şenoba’dan kalkan helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düştüğünü açıkladı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir” denildi. 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterin içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 2 albay, bir yarbay, bir binbaşı, 3 yüzbaşı, bir üsteğmen 2 başçavuş ve 2 uzman çavuşun bulunduğu öğrenildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve 3 dakika sonra düşen helikopterin içerisinde bulunduğu askeri personellerin isimleri belirlendi. Helikopterde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın bulunduğu öğrenildi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler