BDP'li Sırrı Sakık, 1999 seçimleri öncesinde CHP'nin 20 militanı aday göstermek için teklif yaptığını iddia etti.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoru görüşmeleri CHP ile BDP’liler arasında yaşanan büyük bir tartışmaya sahne oldu.
CHP’lilerin Habur’da teslim olan PKK’lılar için DTP ile AKP pazarlık yaptı iddialarını gündeme getirmesi üzerine Sırrı Sakık şok bir iddia ortaya attı
Sakık 1999 seçimlerinde CHP’nin kendilerinden 20 militan aday istediğini öne sürdü. Sakık, 1999’da Eşref Erdemir’in evinde gerçekleşen görüşmede kendilerine bu talebin iletildiğini söyledi.
BAYKAL CEVAP VERDİ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, Sakık'ın iddialarının asılsız olduğunu belirtererek, "Böyle birşey sözkonusu değil, teröre bulaşanlar muhatabımız olamaz" dedi.