Sizce Kaç Tavuk Çeşidi Var ?

Sizce Kaç Tavuk Çeşidi Var ?

Karsta yıllarca akvaryum balıkçılığı yapan Yalçın Erengü, akvaryum balıkçılığını bırakarak yaklaşık 10 ülkeden getirdiği tavuk çeşitlerini ilgilenenlerin beğenisine sunuyor.

Hollanda ve Romanya Tavuğu Brahma, Arap Ülkeleri tavuğu Habeş, Türkiye Tavuğu Cüce Koşin, Japonya Ülkesi Tavuğu Japones, İspanya tavuğu Spena, İsrail Tavuğu Fizan, Türkiye Tavuğu Sultan ve Zibrit, Romen Tavuğu Blubaf, Hollanda Almanya tavuğu Vay Brahma, İngiliz ve Almanya tavuğu Siyah Brahma gibi birçok tavuk türünün yer aldığı dükkan, mini bir tavuk çiftliğini andırıyor.

Uzun yıllar Kars’ta akvaryum, balık sektöründe müşterilerine hizmet veren 62 yaşındaki Yalçın Erengü, bu sektör de merakından dolayı girdiğini söyledi. Kars’ın hayvancılık bölgesi olduğunu ve bu tavuk çeşitlerine ilginin olacağını düşündüğünü söyleyen Ergün, “Tavuk merakım tuttu ve hobi olarak bu işi yapmaktayım. Her ülkeden tavuk ırkını Kars’a getirmek için bir çalışma başlattım.” dedi.

Talep doğrultusunda gücü yettiğinde daha birçok çeşidi Kars’a getirmek istediğini vurgulayan Yalçın Erengü, “Bundan sonrada gücümün yettiği kadar başka ülkelere de ulaşıp oralardan o ülkeye ait tavukları Kars’a getireceğine dikkat çekti. Her tavuğun farklı özellikleri ve farklı güzellikleri olduğunun altını çizen Erengü, bu işi severek yaptığını belirtti.

Erengü, tavuk merakını ise şöyle anlattı: “Bu türler benim hobimdi, ben bu hobimi yendikçe fazla olanları satıyorum. Ben bu işe kar amaçlı olmaktan ziyade, Kars’ta yaymak amacıyla başladım. Kısa bir süre içerisinde de adından söz ettirmeyi başardığımı düşünüyorum ve inşallah önümüzdeki süreçte de tamamen yaygınlaşarak artıracağız. Kars’ta yaşadığımız için elimiz her tarafa uzanmıyor, elimizin uzanabildiği her noktalardan tavuk getirmeyi hedefliyorum. Önceden balık türlerine ilgim vardı fakat Kars’ta bu sektöre karşı pek ilginin olmadığını gördüm ve başka bir etken de çok fazla elektrik faturası geliyor olmasıydı.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler