SODES'in 7 Yılda Kars’a Kazandırdıkları

SODES'in 7 Yılda Kars’a Kazandırdıkları

Kars’ta, Kalkınma Bakanlığının yürüttüğü Sosyal Destek Programı kapsamına 2010 yılında alınmıştır. Yıllar itibarı ile 181 proje il genelinde yürütülmüş ve 22 milyon 778 bin 752 TL destek tutarı kullanılmış.

2008 yılında uygulanmaya başlanan Sosyal Destek Programı (SODES), dezavantajlı bölgelerimizin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programıdır.

SODES; istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında; yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği insan odaklı ve proje temelli bir programdır.

Kars’ta; Kalkınma Bakanlığının yürüttüğü Sosyal Destek Programı kapsamına 2010 yılında alınmıştır. Yıllar itibarı ile 181 proje il genelinde yürütülmüş ve 22 milyon 778 bin 752 TL destek tutarı kullanılmıştır.

2015 yılı itibariyle Kars’ta Kalkınma Bakanlığımıza yapılan başvurular neticesinde 18 asil proje ve 4 yedek proje olmak üzere toplamda 22 proje ile desteklenecektir. Desteklenen projelerin toplam miktarı 3 milyon 31 bin 396 TL’ dir. Yıl içerisinde yürütülen 18 projeden arta kalan ödeneklerden yedek projeler uygulanmak üzere desteklenecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler