Sokağa Çıkma Yasağı Sürüyor, Vatandaşlar O İlçeden Göç Ediyor!

Sokağa Çıkma Yasağı Sürüyor, Vatandaşlar O İlçeden Göç Ediyor!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 4’üncü gününe girdi.

Zaman zaman çatışmaların yaşandığı ilçede, özel harekat polislerince bugün Tekel Mahallesi’ne operasyon düzenlendi.Bazı vatandaşların geçici olarak Diyarbakır merkezindeki yakınlarının yanına gitmek için ilçeden göç ettiği görüldü.

Terör eylemleri, açılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle 4 gün önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Dün gece boyunca yer yer silah seslerinin yükseldiği ilçenin Tekel Mahallesi’ne sabah saatlerinde kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Çok sayıda özel harekat polisi, zırhlı araçlarla mahalleye girdi. Operasyona, helikopterler hava desteği sağlarken, mahalledeki yüksek binalara keskin nişancılarda yerleştirildi. Operasyon bölgesine olası bir duruma karşı çok sayıda ambulans da sevk edildi.

 

İlçenin diğer riskli mahallelerinden olan Feridun, Mescit ve Konak’ta ise, polis, sokağa çıkmaya çalışan vatandaşları zırhlı araçlardan anons yaparak, uyardı. 

Öte yandan, sokağa çıkma yasağı nedeniyle elektrik ve suların kesik olduğu ilçede yaşayan bazı vatandaşlar da geçici olarak Diyarbakır merkezdeki yakınlarının yanına yerleşmek için Silvan’ı terk etti. Bugün öğlen saatlerine kadar yaklaşık 25 ailenin ilçeden çıktığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler