Sokağa Çıkma Yasakları Kağızman'da Protesto Edildi

Sokağa Çıkma Yasakları Kağızman'da Protesto Edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars il ve Kağızman ilçe örtüleri, son günlerde Doğu ve Güney Doğu’da bazı il ve ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ / KAĞIZMAN

İlçede parti binası  önünde bir araya gelen gurup, slogan atarak İstiklal Alanında bulunan Atatürk heykelinin Önüne buluşarak basın açıklamasını gerçekleştirdi.  

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alandaki gerçekleşen basın açıklaması HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Topaşlı ve DBP Kağızman ilçe Eş Başkanı Kamal Avcı tarafından yapıldı.

HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Topaşlı yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin önünün açıldığı an kurulan hendeklerin hepsinin barış ve kardeşlik bahçelerine dönüşeceğini söyledi. Topbaşlı, Cizre, Silopi ve Sur’da çatışma devam ettikçe, İstanbul’da da barış olmayacağını savunanı ileri süren Topbaşlı: “HDP olarak demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Barış, demokrasi, özgürlük mücadelemizden asla geri durmayacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Sur’da, Cizre, Nusaybin ve Silopi’de süren çatışma durmazsa, İstanbul’da barış olmaz. Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, Dargeçit’te direnen halkların yanında olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından gurup olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

sokaga-cikma-yasaklari-kagizmanda-protesto-edildi-(1).jpgsokaga-cikma-yasaklari-kagizmanda-protesto-edildi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler