Sokak hayvanları için imza kampanyası!

Sokak hayvanları için imza kampanyası!

Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Serhat Güzel, Kars ve Ardahan'da sokaklarda yaşayan hayvanlara barınak kurulması için imza kampanyası başlattı.

Sokak hayvanları için imza kampanyası!

Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Serhat Güzel, Kars ve Ardahan’da sokaklarda yaşayan hayvanlara barınak kurulması için imza kampanyası başlattı. Üniversiteli Güzel’in kampanyasına destek yağıyor.

İzmit’te oturan Serhat Güzel, üniversitede okumak için geldiği Kars’ta sokakta kötü koşullarda yaşayan hayvanları görünce harekete geçti. Geçen Eylül ayında, internette ‘change.org’ sitesinde imza kampanyası başlatan üniversiteli Güzel, kışın soğuktan donmamaları için hayvanlara bakım ve rehabilitasyon merkezi kurulmasını istedi. Başlattığı kampanyanın internet üzerinden 12 bin imzaya ulaştığını belirten Serhat Güzel, “Kars ve Ardahan’da hem sokaktaki kötü şartlardan dolayı hem de çok sayıda küpesiz hayvan olması dikkatimi çekti. Böyle bir kampanya başlatma ihtiyacı duydum. Okulda ‘Kafkas Üniversitesi Yaşatma ve Koruma Kulübü’ kurduk. 300’ü aşkın üyemiz oldu. Kars ve Ardahan’da belediyenin barınakları var ama çok kötü. Adeta hayvan toplama kampına benziyordu ve sağlık standartları yetersiz. Belediye ve Oman Su İşleri destek vermedi. 2 bin küpeleme başvurumuza sadece 24 ödenek çıktı. Şuan kurulmakta olan Hayvan Hakları Konfederasyonu da kapmanyamıza destek veriyor. İnternet üzerinden başlattığımız kampanya üzerine 12 bin liralık kulübe, mama, sağlık ve battaniye yardımı geldi. Derin Mermerci de kampanyamıza destek vererek iki şehire 30’ar kulübe gönderdi. Sokak hayvanları ölüme terkedilmesin. İyi koşullarda yaşamaları için yetkililerin de destek vermesini istiyoruz.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler