Sokak hayvanlarına, yem ve su kabı bırakıldı

Sokak hayvanlarına, yem ve su kabı bırakıldı

Iğdır Orman ve İşleri Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ile Iğdır Valiliğinin ortaklaşa yaptırdığı sokak hayvanları için su ve yemleme kapları, pilot bölge olarak seçilen Topçular Mahallesi Vali Yolu üzerine bırakıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Programa Iğdır Valisi Enver Ünlü, Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu, DSİ Müdürü İzzet Turan, Gençlik ve Spor Müdürü Kasım Aydoğdu, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu ile Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Konağı karşısındaki parka konulan kaplar vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, vatandaşların sokak hayvanları için gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen Vali Ünlü, onlarında yaşama haklarının olduğunu kaydetti.

Programa katılan öğrencilere projeyi anlatan Vali Enver Ünlü: “Son zamanlarda sokak hayvanları ile ilgili çok şikâyet alıyorduk. Köylerde getirilip şehir merkezine bırakılması mahallerin dengesini bozuyordu. Köpekler kediler bizim dilsiz dostlarımız. Öğrencilere de söyledim. İnsanlardan korkun hayvanlardan korkmayın diye evcil bu hayvanlar insanlara zarar vermez. Çok sayıda hayvanımız aç susuz dolaşmaktadır. Iğdır sıcak ve kurak geçen bir il bundan dolayı bu hayvanların su yiyecek ihtiyacını karşılamak için parkalarımıza restoranların yakınlarına beslenme istasyonları planladık. ilk etapta 10 tane yaptırdık şehrimizin farklı yerlerine monte edeceğiz daha sonra şehrin çeşitli yerlerine çok sayıda yapacağız. Amacımız çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak, aynı zamanda bu dilsiz dostlarımıza, arkadaşlarımıza yiyecek içecek sağlamak aç kalmalarını önlemektir. Hayvan sevgisinin artmasını istiyoruz. Dilsiz dostlarımıza sahip çıkalım. Bizim kadar onarlında yaşamaya hakkı var.”dedi.

Orman ve Şu İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu da: “Sokak hayvanlarının yemlenme ihtiyacını gidermek için bu projeyi valiliğimizce yaptık. Doğaseverleri bu alan davet ediyoruz. Yemek artıklarını bu alana getirip bırakırsa hem hayvanlar doyacak hem de israfın önüne geçilecek” Şeklinde konuştu.

Doğaseverler ve öğrencilerde projeyi çok olumlu bulduklarını ve mutlu olduklarını belirterek, “hayvanlara sahip çıkmalıyız. Çoğu aç susuz yaşamak zorunda kalıyorlardı. Şimdi vatandaşlarımız yem kaplarına yiyecek su bırakacaklardır. Herkes bu projeye destek olsun dediler. Dediler.

Daha sonra yer kazılarak dikilen yem kaplarına sokak hayvanları için yem bırakıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber