Son dakika.... Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Adem Çalkın, Kars'taki koronavirüs vaka sayısını açıkladı

Son dakika.... Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Adem Çalkın, Kars'taki koronavirüs vaka sayısını açıkladı

Arslan, Kılıç ve Çalkın, Koronavirüs nedeniye 6 kişin hayatını kaybettiği Kars’ta toplam vaka sayısının 136, iyileşen hasta sayısının 44, mevcut hastanede tedavi gören vaka sayısının 68 olduğunu söyledi.

KARS MANŞET

Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Adem Çalkın Video Konferans bağlantısıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve AK Parti Kars Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrambey, gazetecilerle katıldığı Video Konferans toplantısında Kars’ta devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda öne çıkan başlıklar ise şöyle:

-“ Sağlık Bakanlığı tarafından “Kovid-19 Tanı Laboratuvarı” olarak yetkilendirilen Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bugüne kadar 4 bin 293 test yapıldı. 136 pozitif vakanın bulunduğu Kars’ta, 2 bin 40 test yapıldı ve 112’sinin teşhisi Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Kars genelinde 44 vatandaşımız iyileşirken, 68 vaka sayısı mevcut ve hastanede tedavi yapılıyor. 18 vatandaşımız çeşitli yurtlarda karantinada buluyor. 6 vatandaşımız ise vefat etti. Ayrıca Ağrı’dan 186 test yapıldı ve 1’i pozitif çıktı, Ardahan’dan 390 test yapıldı ve 37’si pozitif çıktı, Iğdır’dan bin 640 test yapıldı ve 103’ü pozitif çıktı.

- "Kars Belediyesi kayyumluk bir durum varsa kanun açıktır, yoksa söylentiyle bu iş yürümez, çöp almakla da belediyecilik olmaz."

- "Karakurt Barajının su tutmasıyla sular altında kalan evlerin hak sahipleriyle ilgili firma arasında yaşanan sıkıntıları vicdanen kabul etmiyoruz ama hukuki süreç altında gerçekleşti. Halen ilgili firmayla görüşmemiz devam ediyor."

- "İŞKUR'dan çok sayıda vatandaş bu yıl işe alınacak."

- "AK Parti ve Belediyeler olarak kent genelinde 10 bin aileye dokunarak yardım elimizi uzattık."

- "Ülke genelinde 1700 veteriner hekim, ziraat mühendisi alınacak Kars'a da 100 personel alımı gerçekleştirilecek."

- “2002 yılında kentte 34 uzman hekim ve 97 pratisyen hekim var iken şuan 246 akademisyen ve uzman hekim olmak üzere toplam 967 hekim mevcut.”

- “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattıyla entegre olan ve bölge yatırımlarından biri olan Kars Lojistik Merkez bu yıl faaliyete geçecek.”

- “Kars Şehir Hastanesinin proje aşaması devam ediyor ve önümüzdeki yıl ihale sürecine geçilecek.”

- “KÖYDES marifetiyle bu yıl kilit parke taş, içme suyu, kanalizasyon, sıcak asfalt ve Selim’in 1 köyüne pilot bölge olarak beton yol olmak üzere toplam 197 köyümüzde çalışmamız olacak.”

son-dakika....-ahmet-arslan,-yunus-kilic-ve-adem-calkin,-karstaki-koronavirus-vaka-sayisini-acikladi-(6).jpgson-dakika....-ahmet-arslan,-yunus-kilic-ve-adem-calkin,-karstaki-koronavirus-vaka-sayisini-acikladi-(2).jpgson-dakika....-ahmet-arslan,-yunus-kilic-ve-adem-calkin,-karstaki-koronavirus-vaka-sayisini-acikladi-(1).jpgson-dakika....-ahmet-arslan,-yunus-kilic-ve-adem-calkin,-karstaki-koronavirus-vaka-sayisini-acikladi-(5).jpgson-dakika....-ahmet-arslan,-yunus-kilic-ve-adem-calkin,-karstaki-koronavirus-vaka-sayisini-acikladi-(3).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler