Sönmez Sarıkamış'ta Vuruldu!

Sönmez Sarıkamış'ta Vuruldu!

Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı.

Sönmez Sarıkamış'ta Vuruldu!

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu sabah Sarıkamış’ta silahlı saldırıya uğradı.

Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı.

Erzurum’un Narman İlçesi’nin Çimenli ile Şenkaya’nın Bardız köyleri arasında kalan 65 kilometreuzunluğundaki 9’uncu Kolordu’ya bağlı tümenlerin 22 Aralık 1914’te gittiği ‘Top Yolu’nu gönüllürle ile birlikte 20 Ağustos ile 23 Ağustos günleri arasında tamamlayan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve üyeler, dün akşama doğru Sarıkamış’a geldi. Otelde dinlenmeye çekilen Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri, bu sabah saatlerinde Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte Sarıkamış’taki şehitlik programı için meydana gitti.

AK PARTİLİ ESKİ BAŞKAN SALDIRDI

Saat 10.30 sıralarında grup toplu halde yürürken, Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, yanında yeğeni olduğu belirtilen kişiyle geldi ve kalabalığa “Bingür” diye seslendi. Prof. Dr. Bingür Sönmez’i yakından tanıyan ve Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri nedeniyle aralarında sürtüşme olduğu belirtilen İlhan Özbilen, iddiaya göre tabanca ile peş peşe ateş etmeye başladı. Prof. Dr. Bingür Sönmez’in vurulduğunu gören gruptaki emekli subaylar ve AKUT’çular, saldırganın üzerine atladı. Engellenen saldırgan daha fazla ateş edemedi. Herkesin dehşet dolu bakışları arasında Prof. Dr. Bingür Sönmez’i elinden ve ayağından vurduktan sonra kaçmaya kalkışan İlhan Özbilen ve yanındaki yeğenini, emekli subaylar ve AKUT’çular yakaladı.

Sarıkamış eski Belediye Başkanı AK Partili İlhan Özbilen ile yeğeni, olay yerine gelen güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alınarak Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İLK MÜDAHALE GRUPTAKİ DOKTORLARDAN

Top Yolu Yürüyüşü’nü 55 gönüllü ile gerçekleştiren ve bugün Sarıkamış’taki şehitlikte düzenlenen törene gitmek isterken saldırıya uğrayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’e gönüllüler arasında bulunan doktorlar ilk müdahaleyi yaptı. Doktorlardan bazıları Prof. Dr. Bingür Sönmez’i hastaneye götüren ambulansa binerek, yol boyunca müdahaleye devam etti.

Ambulans saat 12.00’de Kars’a vardı ve yaralı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım altına alındı. Şuuru yerinde olan sol baldırı ile sol bileğinden yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez’in sağlık durumunun iyi olduğu ve kanamasının durdurulduğu belirtildi. Prof. Dr. Bingür Sönmez’in yakın arkadaşı olan Atatürk Üniversitesi Rektörü, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Koçak, bir ekip oluşturarak Kars’a gitti.

 “FİLM İZLER GİBİ”

Olayı büyük bir şaşkınlık içinde izlediklerini anlatan AKUT’un Erzurum Temsilcisi Bünyamin Akbulut, saldırı anını DHA’ya anlattı. Akbulut, dehşet dakikalarını şöyle anlattı:

 “Sarıkamış’ın meydanında yürüyorduk. 30 kişiden fazlaydık. Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret edecektik. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikteydik. Eski belediye başkanı olduğunu söyledikleri kişi geldi, ‘Bingür’ diye seslendi, sonra ateş etti. Film izler gibi hepimiz şaşkınlıkla izledik. Sonra Bingür hocanın yaralandığını görünce olayın önemini kavradık. Hemen gönüllüler saldırganı yakaladı.”

BELEDİYE BAŞKANI: VURAN KİŞİ, İLHAN BEYDİ

Sarıkamış Belediye Başkanı Ak Partili Göksal Toksoy, Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri ile birlikte yürüdükleri sırada olayın meydana geldiğini söyledi.

Başkan Toksoy, “Beraber dolaşıyorduk. Ateş edildi. Hocamız yere düştü. Orada bulunanlar yakaladı. Vuran kişi, İlhan beydi. Kameralar o sırada kayıttaydı. Ben de Bingür beyle beraber hastaneye geldim. Kanı durdurdular. Hayati tehlikesi yok. Üzücü bir olay. Hala şoktayım” dedi.

SALDIRI SONRASI BİNGÜR SÖNMEZ’DEN İLK AÇIKLAMA

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde ‘Top Yolu’ yürüyüşünü birlikte tamamlayan ve saldırı olayına tanıklık eden AKUT Lideri Bünyamin Akbulut, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine kalp cerrahı Prof. Dr. Bingör Sönmez’e yapılan müdahaleyle ilgili bilgi verdi.

ALLAH KORUDU, ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM

Herkese beklediği iyi haberi vermek istediğini söyleyen Bünyamin Akbulut, “Bingür hocamın sağlığı yerinde. Kurşunlar girip- çıkmış. Allah’a şükür hiçbir sorun yok” dedi.

Bünyamin Akbulut, daha sonra telefonu Prof. Dr. Bingür Sönmez’e uzattı. DHA’ya saldırı sonrası ilk açıklamayı yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Allah korudu. Çok şükür iyiyim. Sevenlerim merak etmesin. Sağlık durumum iyi. En kısa sürede görüşeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan gözaltına alınan iki dönem Belediye Başkanlığı yapan İlhan Özbilen, başkan seçilmeden önce Sarıkamış Belediyesi’nde Zabıta Müdürü olarak görev yapmıştı.

VALİ: ESKİ BELEDİYE BAŞKANI VE SİLAH ELİMİZDE

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ile birlikte Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne giden Vali Günay Özdemir, Prof. Dr. Bingür Sönmez’e “Geçmiş olsun” dedi. Prof. Dr. Bingür Sönmez’le kısa bir süre sohbet eden ve doktorlardan gelişmeler hakkında bilgi alan Vali Özdemir, bir gazetecinin, “Saldırıyı Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Sönmez gerçekleştirdiği yönünde bilgiler var. Neler söyleyecek siniz?” sorusunu söyle yanıtladı:

“Şu andaki bilgiler öyle. Eski belediye başkanının yaptığı yönünde ve ifadesi alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı yok.

Kardiyolog Haluk Kurt

“Hocam kendinde, operasyona girmedi. Her hangi bir sıkıntısı yoktur. Zannedersem 1-2 saate uçağa bindirip İstanbul’a göndereceğiz. Şu an kendisini göremezsiniz, etrafında 10 doktor var. Göremezsiniz yoğun bakımda. Elinde kurşun sıyırmış, elinde hiçbir şey yok, ameliyat yapabilir, elini kullanabilir. Prof. Mehmet Kurtoğlu zaten yanında. Bütün öğrencileri de yanında. Sıkıntı yok, merak edilecek bir şey yok. Hocam kendi uçağıyla gidecek, Mehmet Kurtoğlu ile birlikte gidecek. Her hangi bir sıkıntı yok. Kendi hastanesine gönderilecek. Gayet bilinci de yerinde. Selam söyledi, merak etmesinler dedi.” ifadelerini kullandı.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Tıp Fakültesinin durumuyla ilgili soru üzerine “Türkiye’nin beklide en iyi hastanelerinden bir tanesidir. Önemli olan bunun standartlarını yükselterek devam edebilmek ve bunu istikrarlı şekilde yürütebilmek.” dedi.

 Vali Günay Özdemir de, KAÜ Tıp Fakültesi ekibine teşekkür ederek, “Şu an ekibiniz iyi, uzman hekimler olarak iyi, öğretim elemanı olarak da iyi, teknik anlamda da iyi. Bu yönden başta yönetime ve bütün ekibinize teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.  

Önceki ve Sonraki Haberler