SORU ÖNERGESİ

SORU ÖNERGESİ

DAĞDAŞ'TAN BAKAN DEMİR'E SORU ÖNERGESİ

DAĞDAŞ’TAN BAKAN DEMİR’E SORU ÖNERGESİ

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Kağızman ilçesine bağlı Kuloğlu köyünü ikiye bölen Kabut akarsuyundaki köprü sorunuyla ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in yazılı olarak cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) soru önergesi sundu.

  Dağdaş, “Aşağıdaki sorumun Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Mustafa Demir tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim” dediği önergede şu ifadelere yer verdi:

  “Seçim çevrem olan Kars ili Kağızman ilçesine bağlı Kuloğlu köyünü ikiye bölen Kabut akarsuyu, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşları zor durumda bırakmaktadır. Kuloğlu köyünde bulunan akarsuyu 2 ağaç gövdesinden yaptıkları köprüyle geçmeye çalışan vatandaşlar, hiçbir güvenlik önleminin bulunmaması nedeniyle çoğu zaman düşme ve boğulma tehlikesi geçirmektedir. Karşı tarafa geçmenin tek yolu olan köprü daha önce de ilkbahar ve sonbahar aylarında su seviyesinin yükselmesiyle akıntıya kapılmış ve köylülerin mağdur olmasına neden olmuştur. Bu sebeple; Köylüler ve özellikle de çocukların karşı tarafa geçmek için sık sık kullanmak zorunda kaldığı bu basit ve tehlikeli köprünün yerine, daha emniyetli ve sağlam bir köprüyle insanların bu sıkıntısını gidermek üzere almayı düşündüğünüz herhangi bir önlem var mıdır

Önceki ve Sonraki Haberler