SosyalBen Derneği Kars’ta

SosyalBen Derneği Kars’ta

DERNEK KARS’TA ÇOCUKLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR !

“Çocuklarımızın geleceğinde sosyalleşmenin önemini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden dünyanın her yerindeki çocuklara ulaşmak için gönüllülerimizle elimizden geldiğince çalışıyoruz.”

Bir şeyleri değiştirmeye, çocukların hayatlarına dokunmaya, onlarda izler bırakarak geleceğe daha mutlu, özgüvenli bakan bireyler yetiştirmeye olan istek ve tabiki bir kişinin inandığı değişime yüzlerce kişinin aynı inançla bağlanması ; işte tüm bunlar SosyalBen gönüllülerinin başarılarının sırrı.

Bir çocuğun her zaman matematiksel zekası veya derslerindeki başarısının değil, sosyal hayattaki başarılarının da onu ön plana çıkaracak etkenler olduğuna inanılmakta, çocuklarımızın sosyal becerilerini keşfederek, “Ben sosyal bir bireyim” dedikleri sürece “SosyalBen” adı verilmekte ve derneğin adıda buradan gelmektedir.

Peki SosyalBen nedir, neler yapar, neleri hedefler?

SosyalBen dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş aralığındaki çocuklarımızın kendi sosyal becerilerini keşfetmeleri için çalışan bir sosyal sorumluluk projeleri derneğidir.

Tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan 300’ü aşkın SosyalBen gönüllüleri şu ana kadar tüm dünyada 30’u aşkın saha çalışması gerçekleştirmiş ve binlerce çocuğun hayatına dokunarak çocuklarımızın geleceğinde daha özgüvenli ve mutu bireyler olarak yetişmesi için çalışmaktadır. Tüm bu bilinçle gerçekleştirilen çalışmalarında misyonu;  kendine güvenen, paylaşımcılık ve toplumsal yaşamı benimsemiş, ufukları genişleyen ve kişisel gelişimleri desteklenmiş bireyler yetiştirmektir.

SosyalBen ekibi bir hafta boyunca çocuklarla birlikte vakit geçiriyor, onlarla resim, tiyatro, dans, müzik, icat, fotoğrafçılık ve yaratıcı yazarlık gibi atölyelerde eğitimler veriyor ve bir haftanın sonunda öğrendiklerini bir gösteri ile sergilemelerini sağlıyor. Şu ana kadar Kars’tan Edirne’ye, Hatay’dan Sinop’a, The Gambia’dan Kamboçya’ya kadar Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde birçok saha çalışması gerçekleştirmiştir.

SosyalBen gönüllüleri bu kez, geçtiğimiz senede çalışmalar yaptığımız Kars’ta çocuklarla buluşarak gülümsemelerin sebebi oluyor. 17-23 Nisan tarihlerinde Kars’ın Digor ilçesinin Hisarönü İlkokulu’nda icat, resim, müzik, halk oyunları, tiyatro, sahne sanatları ve fotoğraf atölyelerinde çocuklara eğitimler vererek çocukların kendi içlerindeki sosyal beceriyi keşfetmelerini sağlıyor. 14 gönüllü ile sürdürdükleri saha da çocukların mutlulukları ve özgüvenleri durmaksızın artıyor ve geleceğe daha umut dolu bakmaya başlıyorlar.

Söz edilen konu çocuklar olduğu zaman hiçbir engel tanımayan SosyalBen gönüllüleri yaptıkları tüm çalışmalarla dünyaya örnek olmaya devam ediyor.

Projeleri için gerekli olan tüm bütçeyi  sponsorlar ve sosyal girişimcilik süreci olarak adlandırılan ürünlerinin satışlarıyla sağlamaktadır.

 “En güzel amacın çocuklara bir şeyler katabilmek olduğuna inanan SosyalBen Gönüllülerini en çok mutlu eden şey çocukları paylaşırken görebilmek, duyguların en dürüstü ise bunu gönülden yapabilmek... Çocuklarımızın geleceğinde sosyalleşmenin önemini çok iyi bilen SosyalBen ekibi dünyanın her yerindeki çocuklara yardım etmek için ellerinden geldiğince, durmaksızın çalışıyorlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler