Soylu Kars'ta

Soylu Kars'ta

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN SOYLU: "KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYI, KILIÇDAROĞLU'NA BENZER"

Soylu Kars'ta  

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN SOYLU: "KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYI, KILIÇDAROĞLU’NA BENZER"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katılmak üzere Kars’a geldi.

AK Parti Kars İl Teşkilatı'nda bayramlaşma programına katılan Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Biz bugün yepyeni bir Türkiye’ye adım atıyoruz. Yepyeni bir Türkiye’yi kucaklıyoruz. Bütün dünyanın hayranlıkla seyrettiği yeni bir Türkiye’yi. Etrafımızdaki coğrafyada yaşanan bütün sıkıntılardan sonra, orada ki insanların biz Türkiye gibi olmak istiyoruz dedikleri, o yeni Türkiye’yi biliyoruz" dedi.

Soylu, dış güçlerin Türkiye üzerinde oyunlar oynadıklarını ifade ederek, "Bizi 17 Aralık olaylarıyla, bizi 5 Aralık olaylarıyla, bizi Gezi olaylarıyla beraber, aynen Libya’ya döndürmeye çalışıyorlar. Ukrayna’da nasıl karmaşıklık varsa aynı Ukrayna’ya döndürmeye çalıştılar. Bizi aynen söylemek istiyorum. Suriye’de kadınlara nasıl tecavüz ediliyor, çocuklar nasıl katlediliyorsa, Suriye’de nasıl bir karmaşıklık varsa işte o karmaşıklığa döndürmeye çalışıyorlar. Mısır’da darbe olduktan sonra dünyanın sesi çıkmadı. Seçilmiş bir adam indirildikten sonra dünyanın sesi çıkmadı. Seçilmiş insanların hapse koyulduktan, cezaevine koyulduktan, hapse tıkıldıktan sonra dünyanın sesi çıkmadı. Bizi aynı haksızlıkların yaşandığı bir Mısır’a döndürmek istediler. Bizi bugün Filistin’de, Gazze’de nasıl insanlar bir vahşi zulmün altındalarsa, nasıl insanlar bir vahşi katliamın altındalarsa, insanlık neredeyse orada ölmüşse ve bütün dünya oraya ses çıkarmıyorsa, bizi aynen oraya döndürmek istediler" diye konuştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, CHP ve MHP'nin çatı adayını eleştiren Soylu, "Kılıçdaroğlu’nun adayı Kılıçdaroğlu’na benzer. Dik durdu büyük milletimiz, sahip çıktı kendi insanına, atalarının emanetlerine sahip çıkanlara sahip çıktı. Ecdadının emanetlerine sahip çıkanlara sahip çıktı. Ben özgür Türkiye istiyorum diyen, ben demokrat Türkiye istiyorum diyen, ben zengin Türkiye istiyorum diyen, ben bağımsız Türkiye istiyorum diyen ve ben başı göğe değecek kadar onurlu insanların yaşadığı Türkiye istiyorum diyenlere sahip çıktı. Şimdi bir adam Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmışlar. Ne dünü var, ne bugünü var, ne de yarını olacak. Ne Türkiye’nin meselelerini bilir. Ne Türkiye’de bu insanların değerleriyle bezenmiş. ‘Kılıçdaroğlu’nun adayı, Kılıçdaroğlu’na benzer’ zaten değil mi? İsveç çakısı gibi adam. Adamda her numara var. Yeni Cumhurbaşkanı adayında. Sabahleyin bir numara, öğlenleyin bir numara, akşamleyin bir numara” şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş'a da göndermelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Selahattin Demirtaş da çıkmış diyor ki, ‘çözüm süreci Tayyip Erdoğan’sız da yürür. Yürür mü? Olağanüstü hal Tayyip Erdoğan’sız kalkar mıydı? Kalkmış mıydı? Türkiye’de anneler evlatlarıyla cezaevlerinde konuşurlarken kendi dilleriyle beraber konuşamama sıkıntısını Tayyip Erdoğan’sız atabilmişler miydi? İnsanlar kendi topraklarında koydukları yer isimleri yine kendi isimleriyle buluşabilme şansına Tayyip Erdoğan’sız kavuşabildi mi? Bu iş cesaret ister, bu iş samimiyet ister, bu iş sevgi ister, bakın bütün bölücü tacirlere rağmen Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin batısını da, doğusunu da, kuzeyini de güneyini de çözüm sürecine ikna etmiştir. Kendisi ikna etmiştir. Bu ülkenin bölünmeyeceğini, bu ülkenin parçalanmayacağını, tam tersi çözüm süreci içerisinde bu ülkede 77 milyonun başı göğe değecek onurlu bir şekilde yaşayacağını, 785 bin bin kilometrekarenin daha güçlü olacağına o ikna etmiştir. Ve ortaya koymuştur."

AK Parti İl Teşkilatı'nın bayramlaşma programına Süleyman Soylu’nun yanı sıra milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, eski milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Selahattin Beyribey, eski Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve çok sayıda partili katıldı. 

20140730aw156734_02.jpg

20140730aw156734_03.jpg

20140730aw156734_01.20140730231514..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler