Sözde Antalya Valisi Kars'ta Yakalandı!

Sözde Antalya Valisi Kars'ta Yakalandı!

Kendisini Antalya Valisi olarak tanıtıp Antalya'da vatandaşları ve iş adamlarını dolandırdığı suçlaması ile 2 kişi Kars'ta yakalandı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Antalya'da vatandaşları ve iş adamlarını telefonla arayıp, kendilerini Antalya Valisi olarak tanıtarak vatandaşlardan 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen Darbe Girişiminde Şehit olan vatandaşların ailelerin yardım etmek bahanesi ile yüklü miktarda para isteyen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren A.A ve İ.K isimli 2 erkek şüpheli şahıs Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ortak çalışma sonucunda Kağızman ilçesinde yakalandı.

Şahısların yapılan üst ve araç aramalarında çok sayıda telefon ve çeşitli numaralara ait sim kartlar ele geçirildi.

Yapılan çalışma sonucunda Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli İ.K isimli şahsın 28 ayrı Dolandırıcılık suçundan aranması olduğu ayrıca cezaevinden firari hükümlü olduğu tespit edildi. Dün (02.08.2016 günü) mevcutlu olarak Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilen şüpheli şahsılardan A.A. isimli şüpheli şahıs serbest bırakılırken, İ.K isimli şüpheli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra kendisini asker, polis, kamu görevlisi olarak tanıtan ve Şehit Ailelerine yardık adı altında para isteyen şahıslara vatandaşlarımızın itibar etmemesi, Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu tür Dolandırıcılık olayları konusunda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımıza devam edeceğinin bilinmesi hususu; Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler