Süleymanlı, Arpaçay İlçesini Ziyaret Etti

Süleymanlı, Arpaçay İlçesini Ziyaret Etti

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kars'ın Arpaçay ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Erçetin Altay ile görüşmeler yaptı.

Süleymanlı, Arpaçay İlçesini Ziyaret Etti

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kars'ın Arpaçay ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Erçetin Altay ile görüşmeler yaptı.

Başkonsolos Süleymanlı ilk olarak Arpaçay Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti İlçe Başkanı ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Süleymanlı, kendisine Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla selamlayan öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafları da çektiren Süleymanlı, Kaymakamlık makamına geçerek Kaymakam Faruk Erdem ile görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından ziyareti takip eden Kafkas Haber Ajansı’na açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem, “Başkonsolosumuz sayın Ayhan bey daha önce yapmış olduğumuz nezaket ziyaretine cevaben bugün ilçemize geldi. Kendisini serhat ili ve serhat bekçisi olan ilçemizde ağırlamaktan son derece memnunuz. Burada belediye başkanımızla beraber kendisine geldiği için teşekkür ediyoruz. Aramızda ayrıca il meclis üyelerimizde var, ilçe başkanımız var dolayısıyla ilçemizde kendilerini görmekten memnunuz.” dedi.

Azerbaycan devletinin Arpaçay ilçesine yapmayı planladığı bazı yatırımların olacağını da belirten Kaymakam Erdem, “Başkonsolosumuz Ayhan Süleymanlı Azerbaycan devmetinin ilçemize yapacağı yardımlarla ilgili olarak yerinde tespit tapmak istiyor. Eğer böyle bir gelişme olursa biz çok memnun olacağız. Kendisinden ilçemize yapılacak olanlardan ayrıca taleplerde bulunduk, bu talepleri de değerlendirecekler. Eğer bu noktada bir aşama alabilirsek tabi ki bizim içi büyük bir mutluluk olacak. Çünkü malum merhum Haydar Aliyev’in bir sözü var: İki devlet, bir millet. Bilindiği gibi kardeş ülkeyiz. Bunu da Azerbaycan hükümetinin Arpaçay’da yapacağı eserlerle kalıcı hale getirmeyi düşünüyoruz. Kendilerini ağırlamaktan son derece memnunuz. Sağolsun başkonsolosumuz gayet sıcak ve yapacağımız her işte bize destek vereceğini söylüyor. İlçemiz kendisini ilk defa görüyor. Bu nedenle de onu ilçemizde ağırlamaktan son derece memnunuz. Böylelikle de Azerbaycan’dan ilçemize en üst düzeyde ziyaret gerçekleşmiş oluyor. Biz ilçe olarak, ilçe halkı adına gayet memnunuz.” açıklamasını yaptı.  

Kaymakam Faruk Erdem’in ziyaretin anısına çeşitli hediyeler vermesinden sonra Kaymakamlık makamında hatıra fotoğrafı çektiren Başkonsolos Süleymanlı daha sonra yürüyerek Belediye Başkanlığına geçti. Burada da Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla karşılanan Başkonsolos Süleymanlı, belediye binasına asılan “Bir millet iki devletin başkonsolosu Sayın Ayhan Süleymanlı. Serhat ilçemize hoş geldiniz. Erçetin Altay Arpaçay Belediye Başkanı” yazılı pankartın önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Buradan makama geçen Süleymanlı’nın ziyaretinde il genel ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Erçetin Altay, merhum Aliyev’in “Bir millet iki devlet” sözünü hatırlattı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dostluklarının da bu sözü teyit ettiğini söyledi. Türkiye ve Azerbaycan’ın dostluklarının ebediyete kadar süreceğini de kaydeden Başkan Altay, iki ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerinin de her iki ülke halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Başkan Altay şunları söyledi:

“Biz göreve geldikten sonra Sayın başkonsolosumuzu ziyaret etmiştik. En sonda kaymakam beyle birlikte başkonsolos beyi ziyaret ettik. İki devlet bir milletin temsilcisi olarak Azerbaycan hükümetinin Kars temsilcisi olarak Ayhan beyi ziyaret ettik. Kendisi orada bizi ciddi anlamda çok sıcak karşıladı. Sanki bir resmi kuruma değil de kendi evimize, kendi otağımıza girmiş gibi hissettik. Bu anlamda bizi bu şekilde karşılamasından ötürü başkonsolos Ayhan beye ve şahsında Azerbaycan halkına teşekkür ediyorum. O sıcak karşılama neticesinde biz de kaymakam bey ile kendilerini davet ettik serhat ilçemize. Kendisi de bizi kırmadılar nazik davetimize icat ettiler. Ayaklarına sağlık, başkonsolos yardımcısı ile beraber ilçemizi onurlandırdılar. Tabi başkonsolos bey,  ilçe kaymakamımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, ilçe başkanımız, belediye personelimiz ve Kars’taki yakın dostlarımız ve bürokratlarımız ile beraber belediyemizde ağırlamanın keyfini yaşıyoruz. Bununla beraber Arpaçay’da yapılabilir olacak bazı tespitlerimiz oluştu. Bunları zaten bir dosya halinde konsolos beye arz ettik. Kendileri de bunu değerlendirecekler. Söylemimin ilk başında da ifade ettiğim gibi bizi bağlayan esas unsur ticari veya maddi ilişkiler değil, bizim kan bağımız var o anlamda ki yakılığımızı biraz daha öne çıkarmak adına buradayız. Kendilerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Baş Başkonsolos Ayhan Süleymanlı da Kaymakamlık ve Belediye ziyaretinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arpaçay halkına Kaymakam Faruk Erdem’e ve Başkan Erçetin Altay’a teşekkür etti.

Başkonsolos Süleymanlı şunları söyledi:

“^Belediye başkanımız ve kaymakamımız nezaket ziyaretine gelmişlerdi. Hem ona cevap için hem de bir düşünelim burada Azerbaycan adına neler yapılabilir diye bugün Arpaçay’a geldik. Bildiğimiz gibi Arpaçay serhat ilçemizdir. Türkiye’nin her yeri Azerbaycan için önemlidir. Ama burası serhat ilçesi olduğundan dolayı belediye başkanımızın bazı teklifleri var. O teklifleri yerinde görüp, değerlendirmek için burayım. Sağolsunlar bizi çok güzel karşıladılar. Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla bizi karşıladılar. Karşılamadan da çok memnunuz. Yerinde bir araştırma yapalım diye buradayız. Türkiye’nin her vilayeti, ili, ilçesi bizim için azizdir. Kars’ta çalıştığımız için Arpaçay ilçesi, Kars’ın bütün ilçeleri bizim için daha azizdir. Belediye başkanının da söylediği gibi biz burada Azerbaycan adına bir şeyler hayata geçirmek için, kültürel alan olsun, ticari alan olsun belediye başkanımız bize bir teklif verdi. Biz o teklifi değerlendireceğiz ve burada bir sosyal tesis gibi bir şey yapılması için Azerbaycan hükümetine müracaat edilecek. Bir daha teşekkürlerimi bildiriyorum, çok sıcak karşılama oldu. Bu sıcak karşılamadan dolayı burada ki herkese teşekkür ediyorum sağ olun.”

Karşılıklı memnuniyet duygularının dile getirilmesinin ardından Başkonsolos Ayhan Sülaymanlı ilçeden ayrıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler