Susuz Kaymakamı'ndan Başarı Taktiği!

Susuz Kaymakamı'ndan Başarı Taktiği!

Hayırsever işadamları tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı'na gönderilen kışlık malzemeler, Kaymakam Musa Evin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, SYDV Müdürü Murat Yeğin ve Okul idarecileri tarafından 75.Yıl İMKB Yatılı Böl

Susuz Kaymakamı'ndan Başarı Taktiği!

Hayırsever işadamları tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı’na gönderilen kışlık malzemeler, Kaymakam Musa Evin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, SYDV Müdürü Murat Yeğin ve Okul idarecileri tarafından 75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu’ndaki (75.Yıl İMKB YBO) öğrencilere dağıtıldı.

Kaymakam Evin sınıfları ziyaret etti. Bilişim Teknolojileri sınıfına giren Evin öğrencilerin yaptığı etkinlikleri izledi. Öğretmen Aslı Akal’dan ders ve öğrencilerle ilgili bilgi aldı, Öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere, ”Ben ilk defa Bilgisayara lise iki de dokundum. Şimdi ki çocuklar Anasınıfında bilgisayarla tanışıyorlar. Çok şanslısınız. Bilgisayarı sadece oyun için kullanmamanız gerekir. Bugün Orataokuldasınız yarın bir üst okullarda olacaksınız. Şimdiden hedeflerinizi belirleyip çalışmalarınızı ona göre yapmalısınız. Ben şimdiden sizlere başarılar dilerim” dedi.

Ardından Sekizinci sınıfları ziyaret eden Kaymakam Evin, Matematik Öğretmeni Müge Kara’dan öğrencilerin sınavlardaki başarıları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerden Ortaöğretim Geçiş Sınavında (OGS) Matematikten ne kadar net yaptıklarını sordu. Türkiye ortalamasına göre değerlendirmesini öğretmen Kara’dan dinledi. Öğrencilere ders araç gereçleri eksikliği olup olmadığını sordu. Öğrencilerden gelen test kitabı ihtiyacını karşılayacağını belirti. Evin Öğrencilere, “Bu şartlarda Okumaktan başka çareniz yok. Hedeflediğiniz mesleğe ulaşmak için bu basamakları tek tek çıkmalısınız. Oyundan bu sene biraz fedakarlık etmeniz lazım. Belki uykusuz kalacaksınız belki çok yorulacaksınız ama meyvesini alacaksınız. Bende Ortaokulda hiç takdir almadım. Ama kaymakamlık benim hayalimdi. Çalışarak hayallerimi gerçekleştirdim. Sizlerde çalışarak hayalleriniz gerçekleştirebilirsiniz. Denemelerden sonra yapamadığınız soruları mutlaka öğretmenlerinize sorun. Sınıflarınız çok kalabalık değil. Bizim zamanımızda sınıflarımız 50-60 kişiydi. Şimdi ortalama 28-30 kişilik sınıflarda okuyorsunuz.” dedi.

Ardından öğretmenler odasına geçti.Öğretmenlerle tek tek toklaştı.Öğretmenlerden kendisinden istekleri olup olmadığını,ilçe ve okulla ilgili memnuniyet durumlarını sordu.Öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı.

Okulun bölümlerini gezen Kaymakam Evin Spor salonunu inceledi.Tamirat yapılacağına söyledi.Öğrencilerle ve Beden Eğitim Öğretmeni Dilek Öztürk’le masa tenisi oynadı.Öğrencilerin Voleybol topu ve Raket isteklerini yerine getireceğini belirtti.Okuldan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler