Susuz Milli Eğitim 11 Okulu kilitledi

Susuz Milli Eğitim 11 Okulu kilitledi

2008 yılında Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan Sosyal Destek Projesi (SODES) bu soruya en güzel cevap olarak Kalkınma Bakanlığına bağlı olarak Devlet Planlama Teşkilatı tarafından uygulamaya konuldu.

Susuz Milli Eğitim 11 Okulu kilitledi

Sosyal sorumluluk ve topluma katkı adına “ne yapabilirim” sorusu herkesin bir şekilde aklındadır. 2008 yılında Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan Sosyal Destek Projesi (SODES) bu soruya en güzel cevap olarak Kalkınma Bakanlığına bağlı olarak Devlet Planlama Teşkilatı tarafından uygulamaya konuldu.

Kars Susuz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü de SODES’ ten “Okullar Hayat Olsun Sonra Sporla Dolsun” adlı proje hazırlayarak 11 okulun önünü kilit parke taşı ile döşeyerek öğrencileri çamurlu yollardan kurtardı. Önce 11 okula voleybol sahası yaptı ardından bu spor sahalarını ve okul bahçelerini kilit taşla döşedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray “Özellikle ilkbahar ve sonbahar da okullarımızın önü çok çamur oluyordu. Bunu okullarımızı ziyaret ettiğimde görüyordum. Öğrencilerimiz bu çamurlu ve tozlu bahçelerde gönüllerince oynayamıyordu. Kaymakamımız Musa Evin 23 Aralık günü saat 17.00’a kadar 200 bin TL lik bir proje hazırlamanız gerekiyor deyince aklıma bu proje geldi. Bu projeyi bizzat kendim hazırladım. Projeyle Önce bu okullarımıza voleybol sahası yapmayı, sonrada bu voleybol sahalarını ve okullarımızın bahçesini kilit taşla döşemeyi düşündüm. Projemiz SODES tarafından kabul edildi. İlçe merkezindeki Atatürk İlk ve Ortaokulu, Susuz Çok Programlı Lisesi, Kazım Karabekir Anadolu Lisesi,100.Yıl Yatılı Bölge Okulu(YBO),75.Yıl İMKB-YBO ve köylerden Ermişler ilkokulu, Küçük Çatak İlkokulu, Büyük Çatak İlkokulu, Kırçiçek İlkokulu, Harmanlı ilkokulu gibi öğrenci sayıları fazla ileride kapanmayacak olan okullara toplam 6000m2  kilit parke taş döşedik.Sekiz okulumuza voleybol sahası yaptık. Projemizi İmam Hatip Lisesi eski müdürü Servet Göksu arkadaşımız yürüttü. Başta kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler