Susuz standı 2. gün de doldu taştı

Susuz standı 2. gün de doldu taştı

Ankara'da bu yıl ikincisi düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri, 2. gününde de dolup taşıyor. Kars Susuz Kaymakamlığı'nın açtığı stant 2. günde de ziyaretçi akınına uğradı.

Susuz standı 2. gün de doldu taştı

Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri, 2. gününde de dolup taşıyor. Kars Susuz Kaymakamlığı’nın açtığı stant 2. günde de ziyaretçi akınına uğradı.

Kaymakam Musa Evin, Belediye Başkanı Murat Uray misafirleri karşılayıp ağırladı. Yapılan yöresel ikramlarla kültür aktarılıp, özlem giderildi.

Cilavuzlular, Cilavuzluların çocukları, torunları duyan geldi.

Kars kaşarı, balı, çeçil peyniri, yağı, kazı anlatıldı, rakiplerine olan üstünlükleri anlatıldı.

Giriş yoluna yerleştirdiği arı heykeli ile ilgiyi çeken Yücel Üzeyir marka aldığı Çamik Balını anlatarak satıyor.

Kayalık köyünden Mehmet Emin Uray ve Musa Hacıoğlu ise Kaşar, Çeçil Peynir, Tereyağ, ve balı kaynağı, elde edilişi ve özellikleriyle anlatarak bir taraftan Susuz’u tanıtıyor, bir taraftan da satış yapıyorlar.

SERKA tarafından finanse edilen, Susuz Kaymakamlığı, Susuz Belediyesi Cilavuz Mezunları ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği ve Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Kars Bitkileri, Cilavuz Doğasından Armağan” Kitabı,  armağan edildi, Cilavuz Köy Enstütüsü Belgesel Filimi beğeniye sunuldu. 18 Cumartesi ve 19 Ekim Pazar günü de açık olacak Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri ziyaretçileri bekliyor.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler