Susuz ve Katranlı Barajları planlama çalışmaları değerlendirildi

Susuz ve Katranlı Barajları planlama çalışmaları değerlendirildi

Kars Susuz ve Katranlı Barajları ile Sulamalarına ait planlama çalışmalarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

DSİ Kars 24. Bölge Müdür Yardımcısı Sebahattin Şamcı Başkanlığındaki toplantıya ilgili Şube Müdürleri ve yüklenici firma teknik ekipleri katıldı.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılarak Bar-Su Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret A. Ş. firması ile 26.04.2017 tarihinde sözleşmesi imzalanan “Susuz Barajı ve Katranlı Barajları ve Sulamalarının Planlama Mühendislik Hizmetleri” işi tam hız devam ediyor.

Bu proje kapsamında; Katranlı Barajı ile 254.590 dekar, Susuz Barajı ile 91.150 dekar tarımsal alanın sulanması planlanmakta. Söz konusu barajlara ait “Hidroloji Ara Raporları”, “Arazi Sınıflandırma ve Drenaj Ara Raporları”, “Tarımsal Ekonomi ve Kamulaştırma Ara Raporları”, “Su Kullanım Hakları Ara Raporları”, “Doğal Yapı Gereçleri Ara Raporları” onaylanarak planlama çalışmaları devam etmekte. 

Söz konusu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla DSİ 24. Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma teknik ekiplerinin katılımları ile iş ilerleme durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlenerek projenin safahatı ile ilgili kararlar alındı. 

Selim (Bayburt) Barajına ait sulama alanın da bu proje kapsamında sulanması suretiyle, Selim (Bayburt) Barajının alınacak ilave tedbirlerle tamamen Kars içme suyu için tahsisinin yapılması değerlendirildi.

susuz-ve-katranli-barajlari-planlama-calismalari-degerlendirildi-(1).jpgsusuz-ve-katranli-barajlari-planlama-calismalari-degerlendirildi-(2).jpg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler