Susuz’da 23 Nisan Coşkusu

Susuz’da 23 Nisan Coşkusu

Bütün yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kars'ın Susuz ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Susuz’da 23 Nisan Coşkusu

Bütün yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kars’ın Susuz ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94.yıl dönümü Susuz’da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bütün okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile, iş yerleri, tören alanı, cadde ve sokaklar Türk Bayrakları ile donatıldı.

Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi Bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Musa Evin, Belediye Başkanı Murat Uray, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokolün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray “Bugün 23 Nisan 2012 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 94. yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, Milletimizin babadan oğla geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini seçtiği, temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. İlk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 günü Milletimize aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti emanetine sahip çıkmak demek; bu cennet vatanı dünya arenasında, günümüzde, gelecekte dengeleri kendi lehine değiştirebilen güçlü bir konuma getirmek olmalıdır. Emanete sahip çıkmak demek eğitim -öğretimde, bilim ve teknikte, tıp da, spor da ve diğer bütün alanlarda uluslar arası çapta başarılar elde ederek İstiklal Marş’ımız eşliğinde şanlı bayrağımızı göndere çektirmek olmalıdır.”dedi.

Konuşmaların ardından ilköğretim okulları ve Bağımsız Anaokulu öğrencileri 23 Nisan şiirleri okudu ve hazırlamış  oldukları etkinlikleri sundu. Kutlama programı 100.Yıl YBO(Yatılı Bölge Ortaokulu) ve Atatürk Ortaokulu Öğrencilerinin sunduğu halk oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler