Susuz’da 55 yıldan sonra ilk kez...

Susuz’da 55 yıldan sonra ilk kez...

Kars'ın Susuz ilçesinde 55 yıldan sonra ilk kez iftar çadırı kuruldu. Ramazan ayı münasebetiyle Susuz kaymakamlığınca her gün bir mahallede kurulan iftar çadırı, her akşam ilçe halkının bir araya gelmesini sağlıyor.

Susuz’da 55 yıldan sonra ilk kez... 

Kars’ın Susuz ilçesinde 55 yıldan sonra ilk kez iftar çadırı kuruldu. Ramazan ayı münasebetiyle Susuz kaymakamlığınca her gün bir mahallede kurulan iftar çadırı, her akşam ilçe halkının bir araya gelmesini sağlıyor.

Ramazan ayı boyunca günde dört çeşit yemekle ortalama 200 insana hizmet verecek olan çadırlardan Cumhuriyet Mahallesindeki çadırın açılışına Kaymakam Musa Evin, Ak Parti ilçe başkanı Ayhan Bulut, İl genel meclisi üyeleri Mehmet Çakas, Sinan Mencütekin, kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan yemekler sayesinde, ilçede maddi durumu kötü olan vatandaşların da yüzü gülüyor. Ramazan Bayramı'na kadar devam edecek olan iftar çadırlarından ilçe halkının yanı sıra, Kars Ardahan arasında yolculuk yapan vatandaşlar da faydalanacak. İftar çadırına Susuzlular yoğun ilgi gösteriyor. Çadırlar önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

İftar çadırında vatandaşlarla bir araya gelen Susuz kaymakamı Musa Evin, iftar çadırlarının zengin fakir ayırt etmeksizin insanları bir araya getirdiğini belirterek, “Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı kesimlerinden bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor. İmkânlarımız ölçüsünde ramazan ayı boyunca bütün köylerde iftar çadırı kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Merkez camii imamı Ergül Paşaoğlu da çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek” İlçemiz 1959 de kurulmuş.55 yıllık tarihinde ilk defa iftar çadırı kuruldu. Başta kaymakamımız olmak üzere emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi.

Kaymakam Musa Evin, İlçe başkanı Ayhan Bulut ve daire amirleri vatandaşlara yemek dağıttı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler