Susuz’da anlamlı ziyaret

Susuz’da anlamlı ziyaret

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili Filiz Çoban ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Burcu Gürses, Susuz Kadın, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Merkezi'ni ziyaret etti.

 

Çoban ve Gürses’i Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği yönetimi ve Yönetim Kurulu Başkanı Efkan Zariç karşıladı. Çoban ve Gürses, merkezi gezerek köylü kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünleri de incelediler. Merkeze ve merkezin faaliyetlerine hayran kaldıklarını belirten Çoban ve Gürses, ‘Biz burada böyle bir merkezin olduğunu bilmiyorduk. Susuz gibi küçük bir ilçede böyle bir yerin olması, bunun düşünülmüş olması çok önemli ve çok güzel.’ Diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
 
Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu başkanı Efkan Zariç de, Derneğin fiziki yapısının SODES kapsamında tefriş edildiğini ve binanın Susuz Belediyesine ait olduğunu belirtti. 
 
Merkezin SODES kapsamında finanse edilmesini sağlayan Kars Valilisi Eyüp Tepe, Kaymakam Sedat Yılmaz ve Belediye Başkanı Ali Yeğin’e de teşekkür eden Zariç; “2012 Yılında Merkezi yaklaşık 1200 kişinin ziyaret etti. Ziyaretçiler aynı zamanda ziyaretçi defterine de, düşüncelerini yazdılar. İlçemiz Kaymakamımız Sayın Vedat Yılmaz da zaman zaman merkezimizi ziyaret ediyorlar. Faaliyetlerimize destek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ederim.”dedi. 
 
Zariç ayrıca merkezi ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili Filiz Çoban ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Burcu Gürseş’e teşekkür ederek, “Merkezimizi ziyaretleri de bizim için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda birlikte hareket ederek biri birimizden güç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  
 
Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği tarafından SODES kapsamında uygulanan proje ile oluşturulan Kadın Eğitim, Kültür ve Dayanışma Merkezi, 2010 yılından beri ilçede faaliyet gösteriyor. Merkezde, özellikle köylerden ilçe merkezine gelen kadınlar yoğun olarak ziyaret ederek merkezde dinlenip, hoş vakit geçirdikleri gibi evlerinde yaptıkları bazı el emeği göz nuru elişi ürünleri de satma imkanı bularak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Merkez aynı zamanda bünyesinde çocuklar için oyun odası, bebek bakım odası ve spor odası da barındırıyor. Merkezde aynı zamanda çok amaçlı olarak kullanılan bir salonda bulunuyor.
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler