Susuz'da Hamam Kültür Evi Oluyor!

Susuz'da Hamam Kültür Evi Oluyor!

Kars'ın Susuz İlçesi'nde bulunan tarihi hamam, kaymakamlıkça restore edilerek 'Kültür Evi'ne dönüştürülecek.

Susuz'da Hamam Kültür Evi Oluyor!


Kars’ın Susuz İlçesi’nde bulunan tarihi hamam, kaymakamlıkça restore edilerek ‘Kültür Evi’ne dönüştürülecek. 


Susuz Kaymakamlığı, Susuz Belediyesi ve Cilavuz Mezunları ve Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'ya sunmuş olduğu proje ile İlçe merkezinde atıl bulunan metruk vaziyetteki tarihi hamam, restore edilerek ‘Kültür Evi’ olarak kullanılacak.

Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Yeğin ve Cilavuz Mezunları ve Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Ahmet Zariç, tarihi hamamda yapılan çalışmaları yerinde görerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

 

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, Kültür Evi’nin tamamlanmasıyla ilçede önemli bir boşluğun giderileceğini söyledi. Kaymakam Vedat Yılmaz; “Susuz, yöremizde bulunan birçok öğretmenin, bürokratın, iş adamının mezun olduğu okulları barındırmasının yanı sıra eğitim camiasında kendinden söz ettiren bir geçmişe sahiptir. Ancak bunun tanıtılması için maalesef yeterli olanaklarımız bulunmamaktaydı. Bu çerçevede geçen yıl kurduğumuz dernek ile birlikte, belediyemizin de katkılarıyla ‘Cilavuz Kültür Evi’ projesine hayat vermiş bulunmaktayız. İlçemizde deyim yerindeyse kurulacak küçük bir müze ile eğitim geçmişini tanıtmayı planlamaktayız” dedi.


Belediye Başkanı Ali Yeğin, ise yaptığı açıklamada; “Mevcut hamam atıl durumda olduğu için zamanla harap olmuş, yıkılmaya yüz tutmuştu. Hamamın Kültür Evi olarak onarılması fikri doğdu. İlçemizin tarihe mal olmuş bir kimliği var, bu kimliği gelecek kuşaklara aktarmak gerekir. Bizde Belediye olarak hamamın kültür evi olarak kullanılması için karar aldık ve projeye ortak olduk. Hamamın restorasyonu başladı. Hamam artık farklı bir kimlikle Cilavuz’a hizmet edecek” diye konuştu.


Cilavuz Mezunları ve Eğitim Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu başkanı Ahmet Zariç, Susuz’un, birçok öğretmen, yazar, bürokrat ve iş adamı yetiştirdiği kaydetti.


Zariç; “Cilavuz Köy Enstitüsü ile oluşturulan kültür gelecek kuşaklara aktarılmalı, miras turizm kanalıyla evrenselleştirilmeli, ilçe ekonomisine hareketlilik kazandırılmalıydı. Misyonunu sürdürmeliydi. Bu amaçla bütün kesimleri kapsayacak bir dernek kurma çalışmaları başladı ve derneğimiz kuruluşunu tamamladı. İlk faaliyeti de Kültür Evi projesi oldu. Atıl hamam binası onarılarak Kültür Evine dönüştürülüyor. Sahip olunan kültür gelecek kuşaklara aktarılırken, Susuz halkı için de yeni bir etkinlik alanı oluşturulması amaçlanmaktadır. Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte hareket edilerek hazırlanan proje SERKA’ ya sunuldu ve onaylandı” şeklinde konuştu.


Tarihi hamamda yapılan çalışmaları yerinde gören Kaymakam Yılmaz ve beraberindekiler, Tarihi Hamam’ın onarımın kısa sürede tamamlanacağını ve Kültür Evi projesinin hayat geçmesiyle birlikte ilçenin geçmişinin burada yeni nesillere aktarılacağına da dikkat çekti.

1.20130811112557..gif2.20130811112613..gif3.20130811112622..gif4.20130811112634..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Susuzhaber