Susuz’da Mevlid Kandili Coşkusu

Susuz’da Mevlid Kandili Coşkusu

Kars’ın Susuz İlçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda geçekleştirilen programda açılış konuşmasını Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Malkoç yaptı.

Malkoç, konuşmasında; “Yüce Allah'ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği, peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamber Efendimizin doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.” dedi. Malkoç, insanlık alemine bir kurtuluş müjdesi olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğum günü olan Mevlit Kandili'nin, İslam aleminin en önemli günlerinden olduğunu kaydetti.

Malkoç, “Bu mübarek geceler, onu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlardır. Onun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız.” şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler tarafından, Kur’an-ı Kerim tilaveti, slayt gösterisi, Kız ve Erkek ilahi gruplarının sunumu ve öğrencilerin şiirler okumasıyla salonda duygulu anlar yaşandı. Halk Eğitim merkezindeki program sona erdi. Ardından okul idaresi okulda protokol ve misafirlere ikramda bulundu.

Programa Belediye Başkanı Murat Uray, Garnizon komutanı Yüzbaş Ercan Onarıcılar, Emniyet amiri Deniz Engin, Milli Eğitim Müdürü Akif Yahşi, İlçe Müftüsü Yusuf Bektaş, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler