Susuz’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Susuz’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Kars Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlamalara daha sonra Halk Eğitim Merkezi salonunda devam edildi.

Susuz’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Kars Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlamalara daha sonra Halk Eğitim Merkezi salonunda devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Öğretmenler Günü açılış konuşmasını Milli eğitim müdürü Uray yaptı.Konuşmasında öğretmenliğin önemine değinen Uray Peygamberimiz Hz.Muahmmed den  tarihten Fatih Sulatan Mehmet,Yavuz Sulatan Selimden misaller vererek öğretene, öğretmene gösterilen saygının  muhabbetin ve kadirşinaslığın önemli payı olduğunu vurguladı.Konuşmasını "Bu misaller bizim nasıl bir geçmişi kucaklayarak bugünlere geldiğimizi, irşat sahibi, fazilet abidesi, ahlak burcu ve edep örneği şahsiyetlere nasıl kıymet verdiğimizi açıkça ortaya koymaktadır

Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olarak sevgili öğretmen arkadaşlarım ne kadar ağır bir yükün altında olduğunuzun bilincindeyim. Hepiniz bilmektesiniz ki milletlerin var oluşlarını ve yok oluşlarını belirleyen öğretmenlerdir.

Yurdumuzun her karış toprağında engin bir vatanseverlikle özveri ve sabırla görev yapan öğretmenlerimizin bazı sıkıntıları, çıkmazları da olsa mesleğin kutsiyetinden ve çalışma azmimizden asla taviz vermemeliyiz.

Öğretmenler günü münasebetiyle, eğitime hizmet adına her müracaat ettiğimizde, hatta etmediğimiz hallerde bile yardımlarını hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, değerli daire amirlerimize, yine bizlere desteklerini esirgemeyen Susuz esnafına yurt içinden ve yurt dışından öğrencilerimize yârdim elini uzatan hemşerilerimize eğitim camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu önemli gün dolayısıyla mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz der; emekli olan öğretmen ablalarımıza, abilerimize bundan sonraki hayatlarında huzur temenni eder; şehit olan ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allahtan rahmet diler. Hepinize saygılar sunarım."dedi.

Meslekte kıdemli öğretmenler adına Güven Yaptırmış ve mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Dilara Dumrul’un yaptığı konuşmaların ardından ilçedeki çeşitli okullardan öğretmenler hazırlamış olduğu koro ve solo türküleri sundu. Mesleğe yeni giren 35 öğretmenin yemin ettiği törende  100.Yıl YBO Matematik öğretmeni Dilara Dumrul ve Müzik öğretmeni Olcay Açarı yönetiminde  öğretmenler koro ve solo türküler söyledi.İlk ve Orta dereceli okullardan öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. İlçede düzenlenen Öğretmen konulu resim,şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Garnizon komutanı J.Yüzbaşı Ercan Onarıcılar,Belediye başkanı Murat Uray ve ilçe milli eğitim müdürü Rıza Uray tarafından verildi.Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Beden Eğitim öğretmeni Aslıhan Ubiç anısına Türkçe öğretmenleri Demet Özer ve Cengiz çiçek’in okuduğu “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” adlı şiir dinleyicileri hüzünlendirdi.Emekli öğretmen Tazebey Yaşin de Öğrencisinin 1995 yılında yazmış olduğu “Öğretmenim” adlı şiiri okudu.Öğretmen konulu slayt gösterisinin ardından program sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Öğretmenler Günü kutlama programına Belediye Başkanı Murat Uray , Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı Ercan Onarıcılar,Emniyet Amiri Cüneyt Yörükoğlu,kurum amirleri,öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler