Susuz'da okul açılışı

Susuz'da okul açılışı

Kars'ın Susuz ilçesinde yapımı tamamlanan 4 derslikli 100.Yıl İlkokulu binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Susuz'da okul açılışı

Kars’ın Susuz ilçesinde yapımı tamamlanan 4 derslikli 100.Yıl İlkokulu binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Susuz’da düzenlenen törene, Vali Günay Özdemir, Susuz kaymakamı Musa Evin, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış, Susuz, Arpaçay, Dağpınar belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü, Şube müdürleri, İlçe Milli eğitim müdürü, Şube müdürleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Temmuz ayında ihalesi yapılan okul kaymakam Musa Evin’in özel ilgilenmesiyle yaklaşık dört ayda tamamlandı. Aralık ayında tamamlanan okulun taşınması İkinci döneme ertelendi. Okulun faaliyete geçmesiyle öğrenciler ve veliler büyük sevinç yaşadı.

İlçe müftüsünün yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi Vali Günay ve milletvekilleri tarafından kesildi. Vali Özdemir, milletvekilleri ve protokol üyeleri sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere hediyeler verdi öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrencilerin vali ve protokol üyelerinin sorularına verdiği cevaplar törene katılanları gülümsetti. Sınıfları dolaşan protokol üyelerine okul idaresi ikramda bulundu. Samimi bir ortamda geçen ikramın ardından Vali Günay ve milletvekilleri okulun çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundular.

Milletvekili Kılıç, yaptığı açıklamada “Bugün şehrimizin ve ilçemizin ihtiyacı olan daha güzel bir eğitim verebilecek ayrıca içerisinde anasınıfı olan  dört derslikli, yaşanılan coğrafyanın mimarisine uygun, taş kaplamalı yapılan okulumuzun açılışındayız. Sayın valim, Susuz kaymakamımız ve belediye başkanlarımızla ve sayın susuzlularla beraber soğuk ama güneşli bir havada güzel bir okulun açılışında bulunduk” dedi. Konuşmasını Susuz’un geçmişte eğitimiyle nam saldığını binlerce eğitimci yetiştirdiğini, yapılan mekânların da geçmişle uyumlu bir mimariyle yapıldığını emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Allah herkese sağlık sıhhat versin inşallah "diyerek sözlerini bitirdi.

Ardından konuşan Milletvekili Ahmat Aslan da son yıllarda Kars’ın ve ilçelerin ihtiyaçlarını gidermek için birçok yatırımın yapıldığını ama bunların yetmediğini Ulu Önder Atatürk’ün emanet ettiği gençleri, geleceğin gençlerini doğru yetkilerle yetiştirmek gerektiğini belirtti. Arslan, bunun içinde daha çok eğitim yuvaları açarak eğitimcileri yöreye çekmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek Milletvekilleri olarak Ankara da uğraştıklarını Vali Günay Özdemir’in de Ankara’da bürokrasinin koridorlarını aşındırdığını söyleyerek yatırımlarının devam edeceğini belirtti ”

Vali Özdemir de şu açıklamalar da bulundu:

“Bu kadar insan gençlerimizi nasıl yetiştirebiliriz gençlerimize daha iyi nasıl olanak sağlarız bütün derdimiz bütün gayretimiz bu. Sayın vekillerimin de bahsettiği gibi Ankara da bu projeleri hazırladığımız zaman buradan da ekipler götürdüğümüz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok. Kars bu imkânlardan yararlanan illerden birisi.Bu dönem içerisinde de Kars’a eğitimin yanın da sosyal kültürel sportif anlamdaki faaliyetlerin çalışması içerisindeyiz. Hatta bu bölgedeki kampüs anlamında neler yapılabilir. Bunun içinde çalışma içerisindeyiz. Spor tesislerinden sosyal tesislere kadar öğrencilerin ihtiyaçları varsa onları da burada giderecek ve elimizden geleni yapacağız. Sayın vekillerimle beraber Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye bakanlığı ve başbakanımıza bu konuları arz ettiğimiz zaman bizi bu konularda destekliyorlar.”

Vali Özdemir ayrıca, Başbakan’a, bakanlara, milletvekillerine, kaymakamlara, mesai arkadaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ederek Kars’a ve ülkemize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Açıklamaların ardından Vali Günay ve protokol ilçeden ayrıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler