Susuz'da Servis Şoförleri Bilgilendirildi!

Susuz'da Servis Şoförleri Bilgilendirildi!

Kars'ın Susuz ilçesinde öğrenci servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Susuz'da Servis Şoförleri Bilgilendirildi!

Kars’ın Susuz ilçesinde öğrenci servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akif Yahşi, Susuz İlçe Emniyet Amirliğinden Komiser Halil İbrahim Özel, Trafik Denetleme Büro Amirliğinden Yaşar Kabalak, Susuz Toplum sağlığı personeli Oğuzhan Özağdaş ve servis şoförleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının amacının, taşımalı eğitim yapan şoförlerin taşınan her bir öğrenciyi düzenli bir şekilde alıp taşıma merkezlerine götürerek ve sağlıklı bir şekilde eğitim almalarına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

İlçe genelinde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısının 587 olduğunu belirten Uray, ilçe merkezine 28 yerleşim yerinden 41 araçla 587 öğrencinin taşındığını belirtti.

Komiser Halil İbrahim Özel de, “Bu 41 Servis şoföründen istediklerim; öğrenci taşırken yolcu alınmaması, görev mahallinde sigara içilmemesi, araçların bakımlarının iyi bir şekilde yapılması, çocukların riske alınmasını istemiyorum” dedi.

Taşımalı eğitim yapan şoförlerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi veren Susuz ilçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Büro  personeli Kabalak  da, “Tüm sürücülerin olduğu gibi servis şoförleri de trafik kurallarına en iyi şekilde uyacaklar. Hız sınırını hiçbir şekilde aşmayacaklar. Toplama merkezlerinin dışında öğrenciler alınmamalı. Servis şoförlerimiz ayrıca yönetmelikte belirlenen kurallara ve belirtilen uyarı ve ikaz levhalarının tam olmaları zorunludur. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır” diye konuştu.

Susuz Toplum sağlığı Paramedik ve Acil Tıp Teknisyeni (ATT) memuru Oğuzhan Özağdaş ise ilk yardım konusunda bilgi verdi.

Taşıma servis şoförleri böyle bir toplantının yapılmasının çok yararlı olduğunu dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler