Susuz’da yılsonu sergisi

Susuz’da yılsonu sergisi

Kars Susuz Halk Eğitim Merkezi tarafından yılsonu sergisi düzenledi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ergül Okulmuş, “Hayat boyu öğrenme; örgün ve yaygın eğitimi kapsayan sosyo - ekonomik statü veya eğitimin seviyesine sınır koymayan eğitim biçimidir. Öğrenme sürecinin, öğrenmenin sadece okullarda değil kişilerin yaşam boyu dahil oldukları toplumsal, kültürel ve eğlence alanlarında da devam ettiği gerçeğine dayanan bir süreçtir.” dedi.
Okutulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayat boyu öğrenmenin amacı; bireylerin hayatları boyunca aldıkları her türlü eğitimin tanınması, derecelendirilmesi ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliğinin sağlanması, önceden öğrenilen bilgilerin değerlendirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliğe katkı sağlanmaktır. Halk Eğitim Merkezleri; yöre insanına en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman her yerde ve her kese sunan eğitim kurumlarıdır. Kursların en önemli özelliği; insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmaktır. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamaktır. Kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmaktır. Bu bağlamda kurumumuz bünyesinde; mesleki kurslarda 11 dalda 64 kurs, genel kurslarda 11 dalda 35 kurs, okuma yazma 1. Kademede 1 kurs, 2. Kademede 1 Kurs olmak üzere toplam 24 dalda 101 kurs açılmış olup bu kurslara toplam 1662 kursiyer kaydedilmiştir. Süresi tamamlanan bu kurslardan 419 kişi belge almıştır. Ayrıca Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak 2 kurs açılmış, bu kursiyerler günlük ücretlerinden yararlanmaktadırlar. Bütün bu kurslarda ve çalışmalarda görev alan kursiyerlere, usta öğreticilere, merkezde ve köylerde çalışan öğretmen arkadaşlarıma, okul müdürü arkadaşlarıma, ilçe milli eğitim müdürüme ve şube müdürlerime çok teşekkür ederim. Bu zaman içerisinde bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen Sayın kaymakamımız Musa Evin’e müdürlüğümüz ve şahşım adına çok teşekkür ederim. Saygılarımla.”
Susuz Kaymakamı Musa Evin ise konuşmasında, “Halk Eğitimi Merkezi Kursları meslek edindirmenin yanında sosyal iletişim alanında da öneli bir görevi yerine getirmektedir.” dedi.
Halk Eğitimi Merkezi idarecileri ve çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Evin, “Çeşitli branşlarda çok sayıda kurs açıldı, bundan sonra açılacak kurslarda da yörenin ihtiyaçlarına göre yeni ve farklı kurslar açılması katılımı daha da artıracaktır. Kurslarda Görev alan Usta Öğreticilere ayrıca teşekkür ediyorum, zor şartlarda çalışan, iş yükünün çoğunu üstlenen ve branşlarıyla ilgili eğitimin yanında toplumsal yaşamda iletişimi sağlayan, güçlendirende onlardır. Gerek Halk eğitimi merkezinde gerekse Örgün eğitimde yapılan çalışmalara destek vermekte tereddüt yaşamadık, çünkü eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu düşünüyoruz. Eğitimi her zaman destekleyeceğiz.” dedi.
Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Olcay Açarı’nın kemanla yaptığı müzik dinletisinin ardından sonra Kafkas Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu. 
Beğeniyle izlenen sunumlardan sonra başarılı kursiyerlere, Kaymakam Musa Evin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Ercan Onarıcılar, Belediye Başkanı Murat Uray, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Yener Kaya, Osman Urlunç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bayram Canlı, Akif Yahşi, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Çakas, Sinan Mencütekin belgelerini verdiler. Sergi açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler